Vegetarijanska hrana je u današnjem vremenu dosta zastupljena. Ali, bez obzira na njenu zastupljenost mnogi se libe da je isprobaju, jer imaju neka suluda ubeđenja da je ona bezukusna i da im ovaj vid ishrane neće obezbediti dovoljnu količinu proteina. Iako smo sigurni da mnogi ni ne znaju kolika količina proteina im je potrebna. Zato vam predstavljamo 3 recepta koja će srušiti sva ubeđenja koja ste stvorili o vegetarijanstvu. A kada ih budete isprobali, verujte, pripremaćete ih sve češće.

Dezert za doručak

Kada je vegetarijanski način ishrane u pitanju, svaki obrok je bitan. Jer, ono na šta se ovakva ishrana oslanja su sastojci. Najbitnije je da su sastojci sveži – tako ćete iskoristiti njihovu hranljivu vrednost na najbolji način. Zato, počnite od vegetarijanskog doručka.

Ovaj recept za mocha ovsenu kašu je idealan da polako uvedete vegansku ishranu u svoj život. Kombinacija čokolade i lešnika podseća samo na jedno – nutelu. Kada budete spremali ovu ovsenu kašu svakog dana ćete imati utisak da doručkujete dezert.

Od sastojaka su vam potrebni:

90 g ovsenih pahuljica

480 ml bademovog mleka (ili bilo kod plant based mleka)

36 g kakaa

2 kašičice instant kafe

50 g veganske čokolade

1 kašičica meda

1 banana

Šaka lešnika

Malo soli

Način pripreme:

U manju šerpu sipajte mleko i dodajte ovsene pahuljice, instant kafu, kakao, med i malo soli. Ostavite da se kuva sve dok ovsena kaša ne postane gusta. Potrudite se da što češće mešate kako se ovsena kaša ne bi zalepila za dno šerpice. Sklonite šerpu sa ringle i dodajte iseckanu čokoladu i lešnike. Sipajte ovsenu kašu u činiju koji najviše volite i iseckajte bananu preko. Ako imate veganski jogurt, dodajte kašiku jogurta, ali ako nemate nije neophodno. Ovaj recept je jednostavan i sladak. Kada ga budete isprobali gotovo ćete ga svakog dana spremati za doručak.

Comments