Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Više od razloga sukoba, na vaš odnos sa partnerom može uticati ono što se među vama dešava posle svađe, odnosno, kako izlazite na kraj sa činjenicom da ste se posvađali i šta povodom toga činite ili ne činite. Neki oblici ponašanja posle svađe su toksični i treba da ih izbegavate, da ta loša energija sukoba ne bi dominirala vašim odnosom i uzrokovala nagomilavanje nezadovoljstva i materijala za buduće sukobe. Teško je prihvatiti sukob kao deo dinamike odnosa, a teško je i odoleti porivu da se ponašate kao da se ništa nije desilo, ili onom suprotnom, da nakon svađe predugo budete uvređeni i distancirani. Kako pronaći balans i konstruktivno se ponašati nakon svađe?

Ne odbijajte razgovor

To što ste uvređeni i smatrate da ste u pravu, manje je važno od volje i želje partnera da sa vama razgovara i pokuša da vam se približi. On se možda izvinjava svojim ponašanjem, koristeći svoj “jezik ljubavi” nastojeći da vas odoborovolji i pokaže vam da mu je žao i da nije želeo da vas povredi i uvredi. A možda želi i da razgovara o svađi argumentovano i nudi vam način da rešite sukob konstruktivo – savladajte svoju uvređenost (povređenost, razočaranje) i uvažite partnerov način razmišljanja i inicijativu za razrešenje situacije.

Osetljivo pitanje odlaska u krevet sa osećanjem ljutnje

Pristupite ovom osetljvom pitanju pažljivo. Mudro je rešiti sukob pre odlaska na spavanje i ostavitii sukob za sobom, ne nositi ga u novi dan. Ali, ponekad je mudro i prespavati i “ohladiti” se, da biste sutradan mogli da sagledate sukob iz šire perspektive. Pitanje odlaska u krevet sa osećanjem ljutnje je još i pitanje “seksa pomirenja”, koje je takođe osetljivo. Ako energiju ljubavne strasti dožvljavate na isti nači kao i energiju sukoba – dakle, kao izraz svog strastvenog temperamenta – pomirenje kroz seks će vas rasteretiti. Ali ako vas svađa duboko uznemirava i potpuno remeti ono što vam je potrebno da biste se prepustili telesnom uživanju, bićete frustrirani i seks će povećati pritisak, umesto da ga kanališe. Nezgodno je ako vaš partner funkcioniše na nivou “seksa i besa”, a vi ne (ili obrnuto) i tada je potrebno mnogo truda da shvatite kako i zašto funkcionišete različito, da se sukob među vama ne bi dodatno produbio.

Editors choice