WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

Računanje kalorija i gladovanje osuđeni su na propast. Mi ćemo uneti malo kalorija i gladovaćemo i kinjićemo sebe, šaljući svom mozgu poruku da su njegova ubeđenja napadnuta i da mora da ih brani. Jedini način da stvarno trajno promenimo količinu prostora koji zauzimamo svojim gabaritima, jeste da sarađujemo sa mozgom i da laganim tempom menjamo njegove informacije, tako što ćemo mršaviti postepeno i navikavati se na svoj novi izgled – tako ćemo omogućiti mozgu da svoje zapise preformuliše, da usvoji nove informacije o tome kakava je težina za nas optimalna.

brooke lark 261287 unsplash 1 Stručnjaci upozoravaju (po ko zna koji put) – gladovanje vas vodi samo ka većoj gojaznosti
Neurološka nauka se povezala sa tehnologijom i razvila aparate koji emituju frekvencije koje stimulišu deo mozga zadužen za metabolizam i skladištenje masti, odnosno koji šalju električne impulse koje mozak tumači kao nalog da smanji apetit, što se onda odvija bez napada gladi, nervoze i stresa.

Ali dok ta naučna fantastika ne nađe svoje mesto u tašni svake žene, možemo i „peške“ da sarađujemo sa svojim mozgom – na dobar, staromodni, efikasan način. A to je svakako vođenje računa o ishrani, pre svega o smanjivanju unosa šećera i korigovanju količine i rasporeda obroka.

Više manjih porcija je zdravije i u dijeti efikasnije nego gladovanje. Kada te porcije postepeno smanjujemo, smanjuje se kapacitet želuca i posle nekog vremena zaista smo siti, iako smo pojeli upola manje koliine hrane, nego što smo inače jeli. Ako u međuvremenu počnemo da vežbamo i usvojimo disciplinu redovnih manjih obroka i fizičkih aktivnosti, bićemo i zdraviji i mršaviji i snažniji i zategnutiji, iako će taj proces potrajati.

Ako počnemo sada, sledeće zime će se rezultati već primećivati, a onog tamo leta kupovaćemo novu garderobu – za broj manju. I što je najvažnije, nećemo postati neurotične, stalno gladne i napete – što se svakako negativno odražava na naš izgled, jer nije poenta u tome da smršamo i da zatim izgledamo bolesno i izmučeno.

Brankica Milošević

izvor slika : www.instagram.com , www.unsplash.com

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

 

Editors choice