Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

Računanje kalorija i gladovanje osuđeni su na propast. Mi ćemo uneti malo kalorija i gladovaćemo i kinjićemo sebe, šaljući svom mozgu poruku da su njegova ubeđenja napadnuta i da mora da ih brani. Jedini način da stvarno trajno promenimo količinu prostora koji zauzimamo svojim gabaritima, jeste da sarađujemo sa mozgom i da laganim tempom menjamo njegove informacije, tako što ćemo mršaviti postepeno i navikavati se na svoj novi izgled – tako ćemo omogućiti mozgu da svoje zapise preformuliše, da usvoji nove informacije o tome kakava je težina za nas optimalna.

brooke lark 261287 unsplash 1 Stručnjaci upozoravaju (po ko zna koji put) – gladovanje vas vodi samo ka većoj gojaznosti
Neurološka nauka se povezala sa tehnologijom i razvila aparate koji emituju frekvencije koje stimulišu deo mozga zadužen za metabolizam i skladištenje masti, odnosno koji šalju električne impulse koje mozak tumači kao nalog da smanji apetit, što se onda odvija bez napada gladi, nervoze i stresa.

Ali dok ta naučna fantastika ne nađe svoje mesto u tašni svake žene, možemo i „peške“ da sarađujemo sa svojim mozgom – na dobar, staromodni, efikasan način. A to je svakako vođenje računa o ishrani, pre svega o smanjivanju unosa šećera i korigovanju količine i rasporeda obroka.

Više manjih porcija je zdravije i u dijeti efikasnije nego gladovanje. Kada te porcije postepeno smanjujemo, smanjuje se kapacitet želuca i posle nekog vremena zaista smo siti, iako smo pojeli upola manje koliine hrane, nego što smo inače jeli. Ako u međuvremenu počnemo da vežbamo i usvojimo disciplinu redovnih manjih obroka i fizičkih aktivnosti, bićemo i zdraviji i mršaviji i snažniji i zategnutiji, iako će taj proces potrajati.

Ako počnemo sada, sledeće zime će se rezultati već primećivati, a onog tamo leta kupovaćemo novu garderobu – za broj manju. I što je najvažnije, nećemo postati neurotične, stalno gladne i napete – što se svakako negativno odražava na naš izgled, jer nije poenta u tome da smršamo i da zatim izgledamo bolesno i izmučeno.

Brankica Milošević

izvor slika : www.instagram.com , www.unsplash.com

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

 

Editors choice