Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Računanje kalorija i gladovanje osuđeni su na propast. Mi ćemo uneti malo kalorija i gladovaćemo i kinjićemo sebe, šaljući svom mozgu poruku da su njegova ubeđenja napadnuta i da mora da ih brani. Jedini način da stvarno trajno promenimo količinu prostora koji zauzimamo svojim gabaritima, jeste da sarađujemo sa mozgom i da laganim tempom menjamo njegove informacije, tako što ćemo mršaviti postepeno i navikavati se na svoj novi izgled – tako ćemo omogućiti mozgu da svoje zapise preformuliše, da usvoji nove informacije o tome kakava je težina za nas optimalna.

brooke lark 261287 unsplash 1 Stručnjaci upozoravaju (po ko zna koji put) – gladovanje vas vodi samo ka većoj gojaznosti
Neurološka nauka se povezala sa tehnologijom i razvila aparate koji emituju frekvencije koje stimulišu deo mozga zadužen za metabolizam i skladištenje masti, odnosno koji šalju električne impulse koje mozak tumači kao nalog da smanji apetit, što se onda odvija bez napada gladi, nervoze i stresa.

Ali dok ta naučna fantastika ne nađe svoje mesto u tašni svake žene, možemo i „peške“ da sarađujemo sa svojim mozgom – na dobar, staromodni, efikasan način. A to je svakako vođenje računa o ishrani, pre svega o smanjivanju unosa šećera i korigovanju količine i rasporeda obroka.

Više manjih porcija je zdravije i u dijeti efikasnije nego gladovanje. Kada te porcije postepeno smanjujemo, smanjuje se kapacitet želuca i posle nekog vremena zaista smo siti, iako smo pojeli upola manje koliine hrane, nego što smo inače jeli. Ako u međuvremenu počnemo da vežbamo i usvojimo disciplinu redovnih manjih obroka i fizičkih aktivnosti, bićemo i zdraviji i mršaviji i snažniji i zategnutiji, iako će taj proces potrajati.

Ako počnemo sada, sledeće zime će se rezultati već primećivati, a onog tamo leta kupovaćemo novu garderobu – za broj manju. I što je najvažnije, nećemo postati neurotične, stalno gladne i napete – što se svakako negativno odražava na naš izgled, jer nije poenta u tome da smršamo i da zatim izgledamo bolesno i izmučeno.

Brankica Milošević

izvor slika : www.instagram.com , www.unsplash.com

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

 

Editors choice