Osećam se tako debelo danas

Vi se osećate debelo?! To je za vas osećanje? Pojeli ste celo parče pice, podivljali sa četvrtinom bureka i osećate se debelo? Zadržite svoja osećanja za sebe. Zamislite da je vaša debela prijateljica, nakon što je popila čašu mlake vode sa đumbirom i limunom, izjavila kako se oseća mršavo i zategnuto. Gledali biste je kao da je poludela. Debljina nije osećanje, barem ne za debele. To je njihova 24/7 realnost, koja uslovljava mnoga njihova osećanja.

Stvari koje treba da prestanete da govorite svojim debelim prijateljicama3 Stvari koje treba da prestanete da govorite svojim punijim prijateljicama

Ne pretpostavljajte da je vaša krupna prijateljica na dijeti

Vitke devojke su one koje su neprestano na dijeti, jer strahuju da će se ugojiti i osećaju se debelo kad ubace u sebe dvesta grama hrane. Debele jedu pa rasturaju. Krkaju. Da su na dijeti, ne bi bile debele. Osim toga, dijeta nije neko mesto gde neko ko ima 20, 30, 40… kila viška ode pa tamo ostavi taj višak i vrati se fit. Dijeta zahteva psihičku pripremu, rešenost, upornost i istrajavanje u mukama. Ko tvrdi drugačije, laže. Dijeta je gladovanje i vežbanje, jer samo tako je moguće pokrenuti silno salo na sagorevanje, a čvrsta rešenost je potrebna sve vreme – u početku, da izdržiš osećaj gladi, dok želudac ne navikna na male količine hrane i ne smanji kapacitet, a zatim da istraješ na malim količinama, kad primetiš rezultat, pa od radosti hoćeš sebe da častiš – četvrtinom bureka.

Comments