Nemojte joj čestitati kad je vidite u teretani

Silno ste se obradovali što je vaša debela prijateljica izgleda rešila da se baci na dijetu i da počne da počne da vodi računa o sebi. Ali ako to izgovorite glasno, čestitate joj na odluci i uopšte reagujete sa entuzijazmom i oduševljenjem, nećete joj time pružiti podršku. To je kao da joj želite dobrodošlicu, jer ste vi tu svoj na svome, a ona je trapavi došljak kome će trebati mnogo sreće da osvoji vaš teren – ističe vašu prednost i nadmoć, a ne podršku prijateljici. Vaše oduševljenje je možda iskreno, ali najbolje je da je samo toplo pozdravite, bez fanfara i dodatnih komentara i ostavite je na miru da vežba – tako ćete joj pokazati da to nije nikakvo čudo što je ona tu gde ne pripada, već je sasvim normalno što je došla da se malo potroši.

Stvari koje treba da prestanete da govorite svojim debelim prijateljicama4 Stvari koje treba da prestanete da govorite svojim punijim prijateljicama

Nemojte je tešiti debljima od nje

Ako joj kažete da nije tako velika i krupna, kao recimo ona ogromna osoba koju obe poznajete, niste je ni utešili ni dali kompliment. Samo ste je zabrinuli, jer to znači da može da nastavi da se goji i da jednog dana postane baš tako debela i krupna kao taj zastrašujući primer. Nemojte je tešiti, prihvatite je takvu kakva je. Ako je rešila da smrša, podržite je, ako želi da uživa u hrani, ne kvarite joj užitak.

Pročitajte još i ovo:

Greške koje sebi MOŽETE da dopustite

Mentalno vaspitanje: Kako da privučete obilje?

Male stvari zbog kojih treba da budemo zahvalni, a to zaboravljamo

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.fashioneditorials.com

Brankica Milošević

Comments