Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/3

Neke od ovih semenki su obične, a neke egzotične, ali sve su dostupne i mogu se naći u svim prodavnicama zdrave hrane. Neke možeš da grickaš, a neke da ubaciš u salatu ili u blender. Supersemenke sadrže mnogo hranljivih materija kao što su zdrave masti, proteini, vlakna, minerali, vitamini i aminokiseline i treba da se nađu na tvom jelovniku svakodnevno. Naravno, radi se o vema maloj količni semenja (kašičica), koja je dovoljna za dnevne potrebe organizma, a posebno se preporučuje osobama koje su na redukovanom režimu ishrane. Ove vrste semena, prema svojim nutritivnim svojstvima spadaju u supersemenke.

Čia seme

Odličan izvor vlakana i minerala, koji sadrži više gvožđa nego spanać, više kalijuma nego banane i ima veću antioksidativnu moć nego borovnica, čia seme spada u najkompletnije namirnice u prirodi. Kada počneš da ga konzumiraš, brzo ćeš primetiti da ti je probava bolja i da imaš mnogo više energije. Lekovito dejstvo čia semena uočeno je u procesu regeneracije tkiva i mišića, jer takođe sadrži kalcijum i alfa-linolensku kiselinu, kao i omega-3 masne kiseline, čiji pojačan unos smanjuje bolove u zglobovima i upalne procese.

cia semenke Supersemenke koje bi trebalo da uvrstiš u svoju ishranu

Kako da ih jedeš?

Čia semenkama možeš da pospeš salatu od povrća, voćnu salatu, jogurt, ovsenu kašu. Možeš i da ga držiš potopljenog u vodi ili soku petnaestak minuta i ovako omekšano ima bolji uticaj na varenje.

Editors choice