Uh, koliko smo samo puta i sami posegli za grickalicama negde oko ponoći, dok ležimo u krevetu i gledamo seriju – umesto da pokušamo da zaspimo i odmorni odemo na posao narednog dana. Čak i onda kada se tokom nedelje redovno pridržavamo zdrave ishrane i pijemo dovoljno vode, prevare nas oni večernji cravingsi koji su najgori od svih – jer se hrana koju pojedemo kasno uveče najsporije i najslabije vari, usled toga što nam organizam nije aktivan. Jednostavno, prošlo je suviše vremena od večere, gladni smo, a opet ćemo uskoro ići na spavanje i nema smisla da opet spremamo obrok, i onda se uhvatimo onoga što u kući pronađemo. Čokolada, čips, keks, kikiriki… ma šta god da je tu.

Ipak, ako želite da ne brinete o kilogramima svaki put kada vam se nešto prijede kasno uveče – imamo nekoliko zdravih predloga koji će zadovoljiti vaš craving za hranom, a kojima možete da konačno odmenite sve one nezdrave grickalice. Pronađite ih u nastavku teksta!

Jogurt sa medom

Svoju ponoćnu dozu sladoleda koji ćete jesti kašikom direktno iz kantice zamenite jogurtom sa medom! Ne, pri ovome ne mislimo na grčki kupovni jogurt sa dodacima voća – koji u sebi sadrži daleko više šećera i veštačkih aroma nego što bi trebalo. Umesto toga, uzmite klasični gusti jogurt ili kiselo mleko, a možete ih učiniti slatkastim dodavanjem prirodnog meda. Ova grickalica je ne samo zdrava, već će i preko noći uticati na vaše mišiće i daće vam energiju.

Humus sa krekerima

Humus, namaz koji se pravi od leblebija ali ga možete kupiti gotovog u svim većim prodajnim lanicma, odličan je izvor proteina i sjajna zamena za nezdrave umake pune holesterola. U njega možete umočiti tanko nasečeno povrće poput šargarete, krastavca ili paprike, ali isto tako i home-made ili kupovne zdrave krekere. Ovo mogu biti integralni krekeri ili krekeri bez glutena, izbor je vaš. Takođe, nakon ovog obroka čekaće vas savršeni beauty sleep kome će doprineti povrće koje ste uneli u organizam.

Comments