Prethodne tekstove iz serijala “Who Run the World” možete pročitati ovde.

Kada je mlada Kejt Bekinsejl (Kathryn Romany Beckinsale), početkom 2001. godine, stala rame uz rame sa holivudskim zavodnicima, Džošom Hartnetom (Josh Hartnett) i Benom Aflekom (Ben Affleck) u svetskom blokbasteru “Perl Harbur” (Pearl Harbor), široki glumački auditorijum dodelio joj je međunarodno priznanje za romantičnu ulogu sa pomenutim partnerima. Ona je u ovom ostvarenju pomutila razum američkim vojnicima, ali ne sumnjamo da u privatnom životu svom mužu, poznatom režiseru i reditelju Lenu Vajsmanu (Len Wiseman) priređuje svakodnevna ljubavna iznenađenja.

SLIKA 1 WRTW Who Run the World: Kate Beckinsale

Nikad tužnija scena, nikad lepši kraj

Iako se na prvi pogled čini da je njen put do svetske slave tekao glatko, mnogi obožavaoci ostali su u zabludi. Bledoputa britanska lepotica još od rođenja 1973. godine imala je problema sa zdravljem, pa se to odrazilo i na njeno detinjstvo. Svesna svog talenta, posvetila se glumi sa ciljem da jednog dana osvoji svet. I, uspela je u tome.

SLIKA 2 WRTW Who Run the World: Kate Beckinsale

''Svaki projekat koji radiš znači da njime iznosiš na videlo deo sebe, otkrivaš se. Mislim da je to jako dobar način za razvoj sopstvene ličnosti.''

Osmeh je definitivno njen zaštitni znak. Tople, zelene oči i pune usne još više pojačavaju seksepil, a ona to svakako zna da iskoristi. Nema sumnje da uživa u slavi, a dokaz tome jesu armija obožavalaca i luckastih fanatika.

SLIKA 3 WRTW Who Run the World: Kate Beckinsale

Prepoznatljiva po osmehu

Može se reći da joj sve uloge odgovaraju. Iako većina gledalaca obožava njeno prisustvo u romantičnim pričama, ona svoj posao i te kako dobro obavlja u akcionim filmovima, dramama i hororima. U tim ostvarenjima je ponekad glumila opasnu cicu, a ponekad i osetljivu dušu. Uloga u priči pod nazivom “Mnogo buke ni oko čega” (Much Ado About Nothing) omogućila je Kejt proboj na holivudsku scenu. Takođe, u duetu sa Leonardom Dikaprijem (Leonardo DiCaprio) veoma slikovito prikazuje čari letenja. Očekivano, uspeva da osvoji srce mladog avijatičara u istoimenom filmu.

SLIKA 4 WRTW Who Run the World: Kate Beckinsale

Crvena boja je njena boja

Takođe, veoma interesantna činjenica jeste i njeno angažovanje u filmu “Van Helsing” (Van Helsing). Ovde glavni protagonista Hju Džekman (Hugh Jackman) osvaja srce ove lepotice, divljeg i neobuzdanog karaktera. Prelomni trenutak u njenoj karijeri predstavlja izlazak romantične komedije pod nazivom “Igra sudbine” (Serendipity), kao i snimanje klapa sa blesavim Adamom Sendlerom (Adam Sandler) u filmu “Klik” (Click). Definitivno, muškoj populaciji potreban je daljinski upravljač pomoću koga bi kao u ovom filmu mogli da privuku pažnju jedne ovakve engleske ruže.

SLIKA 5 WRTW Who Run the World: Kate Beckinsale

Zna ona i te kako da izmami uzdahe

Divna Kejt je stvorena za scenu. Elegantna, skromna, ali ipak lepa. Savršeno lepa. Ako do sada niste pogledali nijedan njen film, obavezno to uradite. Smatrajte je divom, jer ona to zaista jeste.

SLIKA 6 WRTW Who Run the World: Kate Beckinsale

Filmski partneri nisu ostali imuni na njenu lepotu


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel)

Comments