Zdrava hrana je osnova zdravlja i dobre linije. Ipak, neke namirnice vam pružaju više korisnih nutrijenata od drugih, a kako bismo znali koja je to hrana koju obavezno moramo da unosimo ukoliko želimo da budemo zdravi, najbolje rešenje je da zavirimo u frižider nutricioniste.

Neki od najvećih svetskih nutricionista, među kojima su Tamara Melton, Alison Enke i Simon Gloger pokrenuli su projekat u okviru koga su odlučili da na sopstvenom primeru poduče druge kako da se zdravo hrane.

Oni su sastavili spisak namirnica koje podrazumeva idealan frižider jednog nutricioniste.

zdrava hrana Zdrava hrana iz frižidera nutricioniste

Voće, sa posebnim akcentom na banane, grožđe, jabuke i pomorandže svaki nutricionista smatra savršenom grickalicom. Njih uvek morate imati u frižideru za situacije kada nekud žurite i niste stigli da jedete.

Vitamini A, C, biljna vlakna i gvožđe, mogu se lako naći u vašim smutijima, omletima, supama, salatama i sendvičima, ako napunite frižider zelenim lisnatim povrćem.

Jogurt je sjajna namirnica koju možete poneti na posao, kombinovati sa različitom hranom ili piti između obroka kako biste stimulisali metabolizam.

Sir je još jedna namirnica koju bi vam preporučio svaki nutricionista, a koja je ujedno i ukusna i lako se kombinuje sa različitim jelima.

Mleko će vas opskrbiti neophodnim mastima, proteinima i kalcijumom i veoma je važno da ono bude zastupljeno u vašem frižideru.

Jaja su puna hranljivih sastojaka i idealno su rešenje za različite vrste brzih obroka.

I za kraj, smrznuto povrće je savršeno rešenje za adekvatan unos biljnih vlakana i zimi, kada nema sezonskog povrća.

Sve što treba da uradite je da donesete čvrstu odluku, odbacite prerađenu hranu i odete u nabavku zdravih namirnica kojim ćete napuniti svoj frižider.

Jasna Stanić

Comments