Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Style inspo: Kako da izdominiraš noseći athleisure trend

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Drugo veče

37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Drugo veče

1/2

Obaveštavamo vas da je sinoć u okviru 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week-a u Etnografskom muzeju održana modna konferencija, na kojoj se govorilo o odgovornom dizajnu koji predstavlja odnos modne industrije prema ekologiji i zaštiti životne sredine. Razgovor je simbolično održan na Svetski dan zemlje čime je podvučena potreba za preispitivanjem odgovornosti koju modna industrija, ali i druge industrije imaju prema brizi i očuvanju planete, kao i želja da se ukaže na ekološku svest o sve većem narušavanju balansa naše životne sredine.

Nakon konferencije održana je promocija knjige “Dobar dizajn”, autorke Tijane Popović Pješčić. Ovo je prva publikacija na srpskom jeziku koja se bavi analizom odgovornog dizajna i odnosom primenjene umetnosti prema ekologiji i zaštiti životne sredine. Knjiga kroz istorijski razvoj dizajna – osvrtom na prošlost, analizirajući trenutnu situaciju u savremenoj umetnosti, industriji i društvu, ostavlja prostor da čitalac formira vlastiti stav o budućnosti i smeru koji je ispravan i kojim se odgovornim dizajnom može uticati na pozitivne tokove i opšti boljitak.

DJT1183 37 BFW Dobar dizajn promocija knjige net 37. Black ‘n’ Easy Fashion Week: Drugo veče

Pojam dizajn je u kontekstu ironičnog savremenog imperativa danas predstavljen kao nepoznanica koja nas napada sa svih strana, neočekivano i veoma direktno, čak agresivno, upravo kao što je to slučaj i sa terminom održivi razvoj. Demisitifikacijom izlizanih termina koji se koriste bez imalo smisla svakodnevno, u najrazličitijim kontekstima i kombinacijama, čitaocima je kroz veoma jasne forme, analizom i primerima iz svakodnevnog života, predstavljen pravi značaj dizajna i održivog razvoja.

Editors choice