Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

DJ Tiësto

DJ Tiësto

Ime Tejs Mihil Vervest (Tijs Michiel Verwest) većini ljudi ne bi značilo ništa. Međutim, umetničko ime ovog čoveka, Tiësto, govori mnogo više – svetski poznat DJ haus, trans i elektro muzike.

Rođen je u Bredi, Holandija 17. januara 1969 godine. Muzikom počinje da se bavi već u 12. godini, a “profesionalno” od 14. nastupajući na školskim žurkama. Nakon toga, odlučuje da posveti veću pažnju muzici i njegova DJ karijera počinje u klubu The Spock u rodnom gradu, gde pronalazi svoj stil puštanja, uglavnom acid house-a i new beat-a.

tiesto 1 DJ Tiësto

U jesen 1997. godine Tiesto napušta produkcijsku kuću Basic Beat za koju je radio zajedno sa kolegom Arnijem Binkom (Arny Bink) i osniva svoju – Black Hole Records. Tada objavljuje seriju nazvanu “Magik”, koju je činilo više izdanja:

“Magik One: First Flight” (1997)

“Magik Two: Story of the Fall” (1998)

“Magik Three: Far from Earth” (1998)

“Magik Four: A New Adventure” (1999)‎

“Magik Five: Heaven Beyond” (2000)‎

“Magik Six: Live in Amsterdam” (2000)‎

“Magik Seven: Live in Los Angeles” (2001)‎

Posle ove serije, Tiestova popularnost počinje da raste i dostiže epske razmere nakon  izdavanja nove serije CD-ova, In Search of Sunrise:

“In Search of Sunrise” (1999)

“In Search of Sunrise 2” (2000)

“In Search of Sunrise 3: Panama” (2002)

“In Search of Sunrise 4: Latin America” (2005)‎

“In Search of Sunrise 5: Los Angeles” (2006)‎

“In Search of Sunrise 6: Ibiza” (2007)

“In Search of Sunrise 7: Asia” (2008)‎

“In Search of Sunrise 8: South Africa” (2010)‎

“In Search of Sunrise 9: India” (2011)‎

Ova serija predstavlja mešavinu trans i haus muzike, dok je seriju Magik činila samo trans muzika.

Tokom 1999. godine, Tiesto nastupa jednom mesečno u najpopularnijem klubu u Engleskoj, Gatecrasher. Iste godine, u Amsterdamu održava dvanaestočasovni koncert, ujedno i njegov najduži.

Nakon izlaska “In Search of Sunrise 2”, Tiesto odlučuje da osnuje još jedan sub-label, “Magik Music”, u okviru kojeg objavljuje čuvenu pesmu “Flight 643”, kojim počinje upoznavanje sveta sa Tiestovom muzikom.

Za sada, objavio je ;etiri albuma od kojih mu je prvi, “In my memory”, doneo najviše nagrada, ali ne treba potceniti ni ostala tri – “Just Be”, “Elements of Life” i “Kaleidoscope”.

Nakon izdavanja prvog albuma, održao je prvi u svetu DJ koncert (Tiësto in Concert) bez podrške drugih DJ-eva. Ova suluda ideja se isplatila i koncert je bio potpuni pogodak, kao i uživanje za više od 25.000 ljudi. Sledeće godine pokušava ponovo, ali ovaj put Tiesto dve noći za redom pušta muziku za masu koja broji preko 35.000 obožavatelja. U to vreme, Tiesto se izgleda stalno trudio da uradi ono što niko pre njega nije. Tri godine za redom biva proglašen najboljim DJ-em na svetu od stane DJ Magazin-a. Uz hitove sa albuma “Just Be” nastupao je na Olimpiskim igrama 2004. godine u Atini, i bio je prvi DJ koji je tako nešto radio.

tiesto concert DJ Tiësto
Ali, ovaj četrdesetdvogodišnjak nije poznat samo po dobrim pesmama. Njegovi nastupi, u najmanju ruku – oduzimaju dah. Ogromna scena i muzički performans upotpunjeni su efektima kao što su vatra, laseri i različiti hidraulični efekti i njegov presto u sredini, okružen miksetama i sa krunom u obliku slušalica. Pošto je pokupio mnoge nagrade na muzičkoj sceni, bio nominovan za Gremi (Grammy) i predstavljao je svoju zemlju širom sveta, proglašen je za 40. najuspešnijeg Holanđanina, i primio je Orde van Oranje-Nassau, orden koji se u Holandiji dodeljuje vojnim licima i civilima za izuzetne zasluge. DJ Tiesto je ovo odlikovanje primio lično od Kraljice Beatriks od Holandije. Ovaj umetnik dobio je i voštanu figuru u Muzeju Madam Tiso u Amsterdamu. Ispred figure se nalazi mikseta koja omogućava turistima da miksuju Tiestove pesme.

tiesto nastup DJ Tiësto


Nikola Đukić živi za košarku, garderobu i dobro vino. Vodi se načinom razmišljanja – “hoćeš lepo, plati lepo”, a jedinim pravim smatra isključivo beogradski noćni život.

Editors choice