Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

I tako još jedan dan

I tako još jedan dan

Na televiziji je predizborna kampanja, dakle, ništa zanimljivo. Na Facebooku takođe. Pa sam se zato žestoko navukao na igricu “Ne ljuti se čoveče online”, tako da nisam izbijao iz kuće nekoliko dana. Naravno, dok mama nije prestala da plaća net.

– E, Nikola, ‘ajde danas oko tri popodne vodim te na Sajam knjiga, biće zanimljivo, a i vreme ti je da se malo maneš kompa i te glupave igrice – javlja mi se Dijana.

Možeš da zamisliš koliko će da mi bude zanimljivo na Sajmu knjiga, ali ‘ajde, vreme je da vidim ljude i da se malo družim. Tako se nekako čudno osećam ovih dana, ne znam da li zbog igrice i toga što nisam izbijao iz kuće, da li zbog toga sto mi je ljubavni i seksualni život na nuli, a na fakultetu užas.

Propao sam totalno.

Možda na Sajmu upoznam nekoga, nešto, bilo šta?

I eto ga. Sajam knjiga. Gomila knjiga na jednom mestu koje čekaju da ih neko kupi i pročita, i da – intelektualci drkadžije.

bio I tako još jedan dan

Ne potcenjujte moć knjige

Ne znam da li samo mene tipovi sa naočarima poput dna od tegle, kariranih košulja zakopčanih do grla i neusklađenih boja podsećaju na one što im se život zasniva na masturbiranju ispred kompa na hard core porniće. Oduvek smatram da imaju neki čudan fetiš i ekstremne seksualne želje baš oni/one zakopčani/e do grla. Kako kaže zečica Soraja: “Ne treba se plašiti starleta već onih zakopčanih do grla!”

– Šta ćeš kupiti? – pita me Dijana.

– Pa ne znam, ja došao da vidim ljude, da vidim svet. Nisam baš neki ljubitelj knjiga, znaš i sama.

– E, vidi ovu?

Naslov knjige – “Kako poboljšati seksualni život”.

– Ma, šta će mi, meni je i ovako seksualni život odličan!

Nasmejali smo se.

A onda su se ređali naslovi jedan za drugim. “Saveti za bolji život”, “Život ide, a ja stojim”, “Moj jadni život”.

– Ma, šta je ovo, Dijana, bežimo odavde. K’o da mi treba knjiga da me savetuje kako da živim. Savetodavne knjige ne dolaze u obzir. Imam skoro 200 godina valjda sam bar naučio da živim za toliko.

A na drugom štandu, sve same španske serije. Zar nije dovoljno što postoje serije snimljene, sad i knjige moraju da pišu? “Kraljica juga” – gledao sam seriju, zanimljiva je, da, ali šta će mi knjiga? “Dnevnik jedne sobarice”, to sam čitao, “Grabljivica”, oba dela sam pročitao i to nekoliko puta.

– Poslednja šansa da kupiš knjigu, ja sutra neću opet dolaziti kada ti bude palo na pamet da hoćes da čitaš nešto.

– Pa, ne znam.

– Drži “Kamasutru” i kreni brzo ka izlazu dok nas nisu silovali, ovi, kako ih nazivaš intelektualci drkadžije i to baš zbog tebe.


Nikola Jakimovski Možda ne zna šta hoće, ali tačno zna šta neće. Ptica skitnica, gde je ljubav tamo putuje. Zaljubljen u američke komedi serije.

Editors choice