Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Izložba: Stanley Kubrick

Izložba: Stanley Kubrick

lexkubrick Izložba: Stanley Kubrick

Filmski gledano, 2011. je godina u kojoj će ime Stenli Kjubrik biti dosta zastupljeno. Ovaj “najpametniji” režiser, kako ga nazivaju, potpisuje ostvarenja više nego značajna za kinematografiju. Između ostalog i briljantan film rađen na osnovu romana Entonija Bardžisa (Anthony Burgess), “A Clockwork Orange”, koji će na ovogodišnjem Festivalu u Kanu po prvi put biti prikazan u remasterizovanoj verziji.

Izložba stvorena u čast ovog izuzetnog filmadžije već je ostvarila zapaženu posećenost u Berlinu, Rimu i Melburnu, a do 31. jula se može videti u Parizu. Ovo je ujedno i najveća izložba ikada posvećena jednom režiseru. Na dva sprata je predstavljena cela, veoma uspešna karijera ovog umetnika. Hronološki vas vodi od prvog do poslednjeg filma, otkrivajući još i Kjubrikove fotografije, koje je kao tinejdžer pravio za magazin “Look”. Među eksponatima se nalaze i kostimi majmuna iz legendarnog filma “2001: A Space Odyssey”, skripte, fotografije sa lokacija snimanja, pošta obožavalaca i mnoštvo drugih stvari koje su ga obeležile. Uz vizuelan, tu je i audio doživljaj – najznačajnija muzika iz njegovih ostvarenja.

postavka Izložba: Stanley KubrickIzložba odiše Kjubrikovom perfekcijom, njegovim tehničkim umećem i voljom za rad, što prosečnog posetioca dosta približi autoru. Njegova vizionarska ostvarenja, prošarana krajnje interesantnim temama sa dozom provokacije, čine ga jednim od najvećih majstora sedme umetnosti.

kjubrikwarner Izložba: Stanley Kubrick

Warner Bros je propratio izložbu, izdavši boks svih kompletnih Kjubrikovih filmova uz propratnu knjigu TASCHENa i dokumentarni film o njemu.

 • Lolita
 • 2001: A Space Odyssey
 • A Clockwork Orange
 • Barry Lyndon,
 • The Shining,
 • Full Metal Jacket
 • Eyes Wide Shut
 • The Killer’s Kiss
 • The Killing
 • Paths of Glory Spartacus
 • Dr Strangelove


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Editors choice