5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Ljubav kao temelj zdravlja

Ljubav kao temelj zdravlja

Exited family picnik Ljubav kao temelj zdravlja

U životnoj trci zaboravljamo da postoji jedan stepen brzine u kom se nikud ne stiže. Ili se stiže unazad? U mrzovolju i bolest. Svi govore da su za zdravlje važni ishrana, vežbe, rekreacija, nega tela. Retko se govori o ljubavi kao temelju celokupnog zdravlja. Stalno nam se nudi taj spoljašnji, telesni obrazac zdravlja kao jedini mogući vid zdravlja.

Šta ljubav može da učini za zdravlje? Gotovo sve. Može da izleči, preporodi, podmladi, prolepša. A ljubav može i da razboli, iscrpi, ubije. Ljubav i smrt večna su tema umetnosti. Svako od nas se barem jedanput ozbiljno razboljevao od ljubavi i ozdravljao kroz njenu energiju. Svi znamo dobro kakav je osećaj kada nas pogodi ljubavna strela, a još bolje naš organizam reaguje na takve promene. Jedine strašne bolesti, neizlečive, jesu one kada ne volimo sebe i kada neko drugi,  ili mi sami, zahtevamo od sebe da budemo nešto drugo, neko drugi, a ne ono što jesmo. Naučna istraživanja dokazala su da ljubav štiti naše zdravlje jer jača naš imunitet, a samim tim i štiti od ne toliko opasnih bolesti. Ljubav je emocionalna energija koja ujednjuje razum i osećaje, ali zahteva volju i traži disciplinu.

family cake Ljubav kao temelj zdravlja

Ljubav prema drugima, može da stvori osećaj sreće pružanja, ali i prihvatanja od strane drugih ljudi. Učinite nešto za sebe, vašeg partnera, pa samim tim i za vaše zdravlje. Nekada reči nisu potrebne, dodir će govoriti umesto vas. Svesna pozitivna odluka da se ostane zdrav, mlad, lep i zaljubljen je vrlo slična odluci o prekidanju pušenja.Veoma jasno, teška je i zahtevna, dugotrajni napor je nalik poštenom treningu. Čini mi se da smer kojim će ljubav kroz telo proći ka zdravlju ili bolesti, zavisi od naše odluke. Možda jeste komplikovano, ali je sigurno da svesna pozitivna odluka vodi ka zdravlju. Odlučite šta želite u životu, a šta ne. Razmislite dobro o svojim tegobama. Da li su one zaista vezane za fizičko stanje? Ili su naznaka nesređenih najdubljih misli. Radite na sebi i spolja i iznutra. Prvi znaci pobede možda će doći polako, ali će svakako vaš životni ritam održati u zavidnom balansu.


Marijana Katić je studentkinja novinarstva. Uvek nasmejana i spremna na nove izazove. Zaljubljenik u modu, shopping, putovanja, tehnologiju i poeziju Mike Antića. Pozitivna energija, red, rad i organizacija pokreću njen svet i čine svaki dan posebnim. Omiljeni citat: “If you never try,then you’ll never know!”

Editors choice