Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Melanie Fiona: Čudo od glasa

Melanie Fiona: Čudo od glasa

Melani Fiona Halim (Melanie Fiona Hallim) nije nova pop ikona. Nije nova zvezdica na estradnom nebu, starleta, trendseterka. U borbi za opstanak u kojoj preovlađuju prenašminkani spotovi, štancovanje skandala bizarnim ponašanjem, lomatanje na sceni, ona nam svoje srce i dušu baca u lice svojom muzikom i neprikosnovenim glasom. Poreklom iz Gvajane, Melani je bila predodređena za ovu umetnost odrastajući u muzičkoj porodici u Torontu. Njena strast za muzikom je buktala dok joj je majka pevušila Vitni Hjuston (Whitney Houston) i The Ronnets. Prvi put smo se u njen glas zaljubili zahvaljujući taktovima pesme “Somebody Come Get Me” i fenomenalne “Give It To Me Right.”

Pod uticajem Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse), Vitni Hjuston (Whitney Houston), Roberte Flek (Roberta Flack), Petsi Klajn (Patsy Cline), Sad (Sade) i Boba Marlija (Bob Marley), Melani je sinonim za  miks R’N’B- ja, soul-a, jazz-a i reggae-a. Porede je sa Lorin Hil (Lauryn Hill) i Mejsi Grej (Macy Gray). Iz tog predivnog glasa isijavaju najiskrenije note. Emocija koja seče vazduh se ogleda u načinu njenog interpretiranja. I sama Roberta Flek (RobertaFlack) bi joj pozavidela na ovakvoj vokalnoj izvedbi, melemu za naše uši.

Kantautorka, koja inspiraciju za svoje pesme nalazi u sopstvenim doživljajima i iskustvima, na sceni odiše neobičnom skromnošću, dok je gledate kako se u potpunosti prepušta ritmu i tonovima. Bila je nominovana za Gremi (Grammy) nagradu. Kada se njen hit “Monday Morning” zavrteo na MTV-ju i VH1  na svakom koraku smo mogli čuti tu pesmu u izvedbi raznih bendova i grupa. I ona sama uživa u interpretacijama drugih izvođača koje voli. Poslušajte pesmu “Heartless”, na njen autentičan način, koju izvodi Kanija Vest (Kanya West). Redak slučaj kada obrada nadvlada original.

Odolela je uniformisanju u svetu muzike osetnom danas i dostojno odbila jednu muzičku izdavačku kuću po dolasku u Los Anđeles. Svideo im se njen izgled i glas, ali su hteli da je pretvore u nešto njoj strano i nepoželjno. Sva sreća pa je tako, jer iskrenost i originalnost kojom odiše njena muzika se danas retko sreću. Iskrena ljubav prema muzici i pevanju izviru iz svakog otpevanog tona. Ako volite prijatne note praćene glasom predivne boje, onda ćete iznova i iznova ponavljati plejlistu sačinjenu od njenog imena.

“Ključna stvar kojom želim sve da impresioniram je ideja o tome da je moguće učiti iz svega što vas snađe. To je bio moj proces u stvaranju albuma “The MF Life.” Naslov može predstavljati moje inicijale, ali, takođe može značiti i “Mighty fine life”, u znaku trijumfa i uspeha, ali i “Mother F-ing life”, kada se borim sa frustracijama. Album slavi oba.” –  kaže Melani.  Kao vodeći singl sa ovog drugog studijskog albuma, čiji je izlazak predviđen za decembar tekuće godine, izdvojila se numera “Gone and never coming back”, kao i aktuelna “4AM.”

Autentičnost izvođenja i toplina koju šalje svojom pojavom i muzikom je veća od svih reči. O Melani se ne priča, ona se sluša.


Tamara Ognjanović, student pedagogije i perfekcionista do ludila, dan ne započinje bez ledenog ness-a i muzike, koja je njen smisao života i, po njenom mišljenju, definiše osobu. Zna napamet ceo serijal “Prijatelja”, koji su joj najbolji sedativ. Veruje u moć pogleda. “I don’t like defining myself. I just am” kaže i citira njenu večnu inspiraciju, Britney Spears.

Editors choice