Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Najmlađa milijarderka na svetu

Najmlađa milijarderka na svetu

Najmlađa milijarderka na svetu ima samo trideset godina. Njeno ime je Elizabet Holms, a vlasnica je kompanijeTheranos” koja se bavi testiranjem krvi.

Svoj biznis ova Amerikanka je počela sa samo 19 godina. Upisala je studije hemije na Stanfordu, ali je u drugoj godini odustala odlučivši da novac koji joj je potreban za završetak studija, uloži u posao.

Kao dete Holmsova je čitala biografiju svog pretka Čarlsa Holmsa, koji je bio hirurg, inžinjer i pronalazač, kao i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sinsinatiju, gde postoji bolnica koja nosi njegovo ime. Inspirisana njegovim delima, maštala je o tome da bude lekar, ali je odustala zato što nije mogla da podnese vađenje krvi. Danas je baš zahvaljujući ovoj medicinskoj proceduri postala najmlađa milijarderka.

elizabet 22 Najmlađa milijarderka na svetu

U privatan posao je ušla 2003. godine kada je osnovala firmu pod nazivom “Theranos”, što je zapravo akronim za terapiju i dijagnozu. Prateći korake svojih uzora, Stiva Džobsa i Bila Gejtsa postepeno je gradila svoje carstvo.

Njena kompanija trenutno ima 21 laboratoriju, čij su usluge dosta povoljnije od njenih konkurenata. Stalnim unapređenjem tehnologije trude se da što više poboljšaju i ubrzaju proces testiranja krvi, jer Elizabet smatra da je pristup informacijama o zdravlju u realnom vremenu, osnovno ljudsko pravo.

Kompanija ove mlade poslovne žene trenutno je procenjena na 9 milijardi dolara. “Theranos” je vlasnik 186 patenata širom sveta, a Holmsova je suvlasnica 82 patenta u SAD-u i još 189 stranih patenata.

Olivera Denčić

Editors choice