Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Slobodna veza: Kako razumeti, podneti i praktikovati slobodu

Slobodna veza: Kako razumeti, podneti i praktikovati slobodu

1/2

Postoji nešto što se konvencionalno zove otvorena veza. U ovdašnjoj kulturi taj pojam gotovo da i ne postoji, jer se podrazumeva da je veza ekskluzivna, čim se dvoje otvoreno ponašaju kao par. Nema tu šta da se dogovara i da se poseže za modelima odnosa kojima ne možete da se pohvalite pred roditeljima.

O tome se razmišlja tek kad se nađemo zarobljeni u tesnim okvirima koji nam ne odgovaraju, kad bes, nezadovoljstvo i frustracija preuzmu ulogu reditelja našeg života i počnu da adaptiraju scenario težeći hororu.

Upadamo u kliše traženja krivca i međusobnog optuživanja, preljube, izdaje, neljubavi. Postajemo neprijatelji i povređujemo jedni druge na sve moguće načine. A svi ti načini su i dalje samo kliše. Put duboko izbrazdan patnjom i beznađem u čije ćemo neplodne brazde svakako upasti, ako ne počnemo najozbiljnije i sa najvećom odgovornošću da razumevamo, prihvatamo, podnosimo i praktikujemo slobodu.

par1 Slobodna veza: Kako razumeti, podneti i praktikovati slobodu

Da, pojam podnošenja tu ima svoje zasluženo mesto. Ne vole svi slobodu. Niti svi znaju šta ona znači. Upravo suprotno. Za mnoge ljude sloboda je teret koji ne mogu da podnesu, kao što mnogi misle da je sloboda razuzdanost i divljanje.

Muškarci često umeju da kažu kako su pogrešili jer su ženama dali previše slobode. I onda su one iskoristile tu svoju slobodu i postale nezavisne, neukrotive, ambiciozne i onda im oni više nisu bili dovoljni, pa su našle neke druge, nezavisnije, neukrotivije i ambicioznije muškarce.

Editors choice