Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Šta se dešava kada se zaljubimo?

Šta se dešava kada se zaljubimo?

Ah, ta zaljubljenost! Nervoza, klecanje kolena, knedla u grlu kada je naša simpatija u blizini… A opet, kad ga vidiš sve ti je lepo, u oblacima si… A znaš još i ono kada ti mama kaže: “Pa jesi li se ti to zaljubila pa ne možeš da jedeš?” Da, svi primećuju da se sa tobom nešto dešava! Ti to ne možeš da opišeš, ali osećaj je neverovatan! E, tu su zato naši dragi naučnici da nam sve te leptiriće stručno objasne.

Kada se zaljubiš, tvoj mozak se ponaša kao da je na drogama! U tom stanju ga “napadaju” hemikalije poput adrenalina, oksitocina, dopamina i vasopresina, a one su veoma slične hemikalijama koje se oslobađaju prilikom konzumiranja heroina!

Do pre dvadeset minuta ste bili stranci. A već sada svojoj simpatiji govoriš kako si spavala sa plišanim zekom do svoje desete godine. Da, tvoj mozak je za dvadeset minuta odlučio da on može biti osoba od poverenja sa kojom ćeš moći o svemu da razgovaraš. A to može da te odvede do lepe, čvrste veze…

Znaš onaj osećaj jeze kada čuješ omiljenu pesmu ili gledaš neverovatan zalazak sunca? E pa, taj isti osećaj imaš i kad se dobro “zatreskaš”!

Kada si zaljubljena, prosto zaboraviš na sve ostale momke za koje si ranije govorila da su božanstveni. Naučnici veruju da je to evolucionarno: kada smo živeli u pećini bilo je normalno da ostanemo sa nekim samo onoliko koliko je dovoljno da bismo odgajili dete zajedno. Sada? Ne možemo da se otrgnemo od maštanja kako ćemo sa svojim dragim biti do kraja života!

slika 1.. Šta se dešava kada se zaljubimo?

Kada si zaljubljena, vidiš samo svog dragog i nijednog drugog

Ako si zaljubljena, automatski ćeš biti i srećnija i druželjubivija i naprosto nećeš zarezivati tupe ljude. Bićeš opijena “ljubavnom” drogom i sve će ti biti lepo.

Jake glavobolje? Zaboravi! Naučnici su dokazali da oksitocin (koji se luči prilikom zaljubljivanja) značajno smanjuje glavobolje i stres. Zato – voli, ljubi se, uživaj u zagrljaju svog dragog i bićeš kao nova!

Zaljubljenost ti se može videti u očima! Kada vidiš svoju srodnu dušu tvoje zenice se šire, a oči postaju sjajnije! Sasvim važi ona stara da “žene ne mogu da sakriju da su pijane i zaljubljene”!


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice