5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Sve mane kratke kose

Sve mane kratke kose

Gledajući Rijanu (Rihanna) i, na primer, En Hatavej (Anne Hathaway), poželimo i mi, obične devojke, da se okuražimo i svoje duge kose zamenimo smelim, dečačkim frizurama. Njima to tako dobro stoji, baš su kul, mislimo. I u našim utopističkim snovima i mi bismo imale frizure kao sa crvenog tepiha. No, u realnosti to na šta ćemo ličiti zavisi od mnogih faktora: oblika lica, kvaliteta kose, čak i figure i visine. (Znate ono, ako imate kratku kosu možete izgledati deblje ili više… Nisam to ja izmislila, pričaju devojke!) E, zato i postoji ovaj tekst – da vam skrene pažnju na sve mane i moguće neprilike sa kratkom kosom, pa vi odlučite!

rijana Sve mane kratke kose

Da ili ne?

Prvo moram da naglasim da sam i sama imala kratku kosu (sada sam u fazi puštanja i ni na šta nalik nisam – eto već jedne mane!) i zato sam baš i rešila da se posvetim ovoj temi. Dakle, kada sam se ošišala, malo je reći da sam bila oduševljena promenom! Fantastično mi je stajalo (to nije samo moje mišljenje, he-he), te sam se zapitala zašto sam, pobogu, sve ove godine imala dugu kosu! Frizer je to lepo oblikovao, još lepše ošišao i ceo dan sam se šepurila pred ogledalom.

E sad, šta je tu problem. Svideće vam se promena, ako ste srećne ruke, imate dobrog frizera, lepo lice uz koje ide sve i tako to i tako to, ali morate imati na umu da je kratkoj kosi potrebno, iz nekog mog iskustva, mnogo više pažnje. Svakodnevno pranje, nameštanje pomoću milion preparata… A na kraju, posle toliko lickanja i mučenja, dobijate, naravno – željeni efekat u stilu: baš sam čupava, kul, tek ustala iz kreveta, nije me briga ni za šta. Ali, napominjem – to je tako mnogo posla ako vam je kosa neposlušna, tanka, neće lepo da se digne, da izvinite na izrazu. Plus, zaboravite na spavanje sa polumokrom ili mokrom kosom, ujutru nećete biti baš lepe, tako da pomerite pranje za ujutru. Ako ništa drugo, kratka kosa se osuši očas posla!

kratka kosa Sve mane kratke kose

Razne varijacije na datu temu

Kratka kosa je stvarno lepa, ali morate je redovno održavati, tj. šišati. Već druge ili treće nedelje ona može da izgubi svoj oblik i nećete moći ništa sa njom. Ni pena, ni vosak, ni gel, ni guma (sve sam isprobala!) neće biti od pomoći.

Takođe, šta je mene nerviralo jeste to što nemam baš neki izbor kada je frizura u pitanju. U smislu, ne mogu da je uvijem, ispeglam ili ispletem kikice. Nemam od čega! Osuđena sam na istu frizuru, uz eventualni dodatak neke šnalice ili marame. A i to je pitanje kako će vam stajati. Jedino sa čim sam mogla da eksperimentišem su šiške – od skroz kratkih do skroz dugih. Ako volite da svakog dana budete drugačije, bolje imajte dugu kosu.

Puštanje kratke kose traje u nedogled. I dalje se borim, a da ne odem kod frizera i ponovo se ošišam! Tako da, ako se pokajete, nema nazad, trebaće vam strpljenje dok ona ponovo ne povrati staru dužinu. Doduše, ako baš želite da se šišate i mislite da će vam biti super, želite promenu – samo napred! Ali, gledajte da imate proverenog frizera koji će vas ošišati vrhunski. Zamislite da vam se ne dopadne, da vas oštrba?! Pa, samo da kukate!

Hmmm… Šta još da vam kažem, a da je loše… U principu, ima dovoljno razloga i za i protiv, ali sve je na vama, šta vi volite i želite. Apsolutno podržavam promenu, a u isto vreme vam i pružam podršku u kriznim vremenima puštanja kose!

Izvori fotografija: beauty.about.com, instyle.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak” film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta” po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice