Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

The Best of RnB: Alicia Keys “Fallin'”

The Best of RnB: Alicia Keys “Fallin'”

Pesma “Fallin'” je snimljena, napisana i producirana od strane američke muzičarke Ališe Kiz (Alicia Keys) za njen debi album “Songs in A Minor”. Prvi put se pojavila 2001. godine i odmah osvojila srca svih ljubitelja ove vrste muzike. Pesma je postala singl broj jedan u SAD i veliki hit u mnogim zemljama širom sveta. Godine 2009. imenovana je za 29. pesmu najuspešnijih singlova u dvehiljaditim godinama, na “Billboard Hot 100 Songs of the Decade” listi. “Fallin'” je osvojila tri Gremi nagrade 2002. godine, uključujući pesmu godine, najbolju r’n’b pesmu i najbolje žensko r’n’b vokalsko izvođenje. Ališa je tom prilikom izvela ovu numeru i dobila još dve nagrade, za najboljeg novog umetnika i za najbolji r’n’b album.

foto31 The Best of RnB: Alicia Keys Fallin

"I keep on fallin’ in and out of love with you I never loved someone, the way that I love you..."

Zanimljive činjenice:

Pesma počinje uz malo klasične muzike – Šopena (Frédéric François Chopin). To ni ne čudi s obzirom na to da je Ališa tokom odrastanja učila da svira upravo klasične komade, poput Šopena, Betovena (Ludwig van Beethoven), Mocarta (Wolfgang Amadeus Mozart). Za razliku od mnogih numera, klasična muzika može da se koristi bez plaćanja autorskih prava, s obzirom na to da je prošlo više od 100 godina od smrti autora.

Ališa je ovu numeru izvela u Oprinom (Oprah Winfrey) šouu pre nego što je album ugledao svetlost dana.

Ovo je prvi Ališin singl, u to vreme njoj je bilo svega 20 godina.

Pesma govori o emocijama koje se javljaju kada vam je veoma stalo do neke osobe. Ališi je inspiracija bila njena majka, koju neizmerno voli, ali koja je s vremena na vreme dovodi do ludila svojim ponašanjem.

Album je prodat u preko 10 miliona primeraka. Ališa je izvela verziju pod nazivom “Dancin'”sa Elmom (Elmo) u emisiji “Ulica Sezam” (Sesame Street).


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

 

Editors choice