Uputstvo za upotrebu kres kombinacije

Uputstvo za upotrebu kres kombinacije

23. Mart

Primer iz prakse:

Ti: “Kod mene oko 22?”
Ortak za kresanje: “Ok.”
Ti: “Kupi kondome.”
Ortak za kresanje: “Ok.”

Naziv leka:

kres kombinacija, ortaci bez obaveza, šema, ortak za kresanje ili jednostavno kombinacija. Nazovite to kako god želite. Jasno je šta znači – seks bez obaveze. San svakog muškarca, i poneke žene koja se oseća emancipovano. Privilegija odabranih. Popularan među mlađim generacijama i onima koji se osećaju tako. Ima ga na svakom ćošku. Imaju ga skoro svi. U svako doba dana i noći. Po svim vremenskim prilikama.

Pravilo je samo jedno: kresni i idi.

Ko ili šta je ortak za kresanje i čemu je namenjen?

Ortak sa kojim se krešeš je neko ko te poznaje vrlo površno. On je prisutan u tvom životu onoliko koliko si mu ti dozvolila. Ponaša se prema pravilima koja si mu ti nametnula. On ne zna tvoje probleme, on ne zna tvoje želje, nadanja, strahove, životne stavove, uspehe i padove. On ti ne pravi scene, sa njim se ne svađaš. Njega ne zoveš na rođendane, slave, druženja sa porodicom i prijateljima. On često ni ne zna da li ti uopšte imaš porodicu, ili ko su tvoji prijatelji. Podrazumeva se da ni prijatelji, a ni porodica, ne znaju za njega. Sa njim ne ideš na kafu ili pijanku. On ne poznaje tvoj život. I ne trudi se da ga upozna. Ukratko, on je neko sa kim se ti samo krešeš bez bilo kakve socijalne i emotivne povezanosti.

Kako nabaviti jednog?

Sigurna sam da u tvom okruženju postoji neviđeni frajer sa kojim iz bilo kog razloga želiš samo seks, ali ne i vezu. Podrazumeva se da ste upućeni u nekom smislu jedno ka drugom. Ne podrazumeva se da to predložiš osobi koju ne poznaješ. Elem, izrežiraj situaciju da ostanete sami. Idealno bi bilo da se zajedno vraćate kući u večernjim satima. Posle par rečenica, najčešće o tome kako ste se zabavno proveli te večeri, nastaće neprijatna tišina. E, tada imaš dve opcije. Ili da ga poljubiš, pa sutradan sms-om objasniš situaciju. Ili da prvo objasniš situaciju, a zatim u zavisnosti od reakcije da ga poljubiš, da se malo vaćarite, ili i isto veče kresnete. Koju god opciju izabereš ključno je da budeš iskrena i da mu kažeš sledeću rečenicu: “Ja ne želim da se vezujem. Ne treba mi ta drama koju veza nosi. Ali, želim da imamo seks.” Možeš malo da je nakitiš, ulepšaš, ali to isključivo zavisi od tvoje kreativnosti.

tumblr lk6ijgo9hk1qh262so1 500 Uputstvo za upotrebu kres kombinacije

Kako se ortak za kresanje upotrebljava?

I vaš odnos je vrlo površan. Svodi se na sex. Podrazumeva se bez emocija. Uglavnom se dogovarate putem sms-a da li ćete se kresnuti i kada. U početku je dozvoljeno da se čujete, jednom ili dva puta, da biste malo jasnije utvrdili pravila. Međutim, kada se dogovorite i oko najsitnijeg detalja, zaključićeš da je takav vid komunikacije bespotreban, te ćeš ipak preći na sms. Rok upotrebe ne postoji. Sa tvojim ortakom za kres možeš da se krešeš neograničen broj puta sve dok je seks dobar. Seks je jedina stvar koja vas spaja i ukoliko seks postane loš podrazumeva se da pronađeš drugog ortaka za kres. U pauzama je dozvoljeno da pričate i da nešto pojedete. Ukoliko ga uzmaš zajedno sa hranom, njegovo dejstvo može početi nešto kasnije. Preporučljivo je da se vaša komunikacija svede isključivo na polemiku o kvalitetu vašeg seksa. Kada se seks završi podrazumeva se da se obučeš i da odeš. Poželjno je da postaviš status na facebook-u It’s complicated.

Kako lek deluje?

Ortak za kresanje pomaže širenje i relaksaciju krvnih sudova. Ubrzava rad srca. Seks je pokušaj da se organizam relaksira i resetuje makar za trenutak. Ali, ne deluje baš kod svih. I nije trajno rešenje. Ukoliko je orgazam slab, loš ili ga uopšte ne doživljavaš, pomaže molitva, ali samo ukoliko u nju čvrsto veruješ. U suprotnom lek možeš zameniti drugim lekom iz iste grupe lekova, ili jednostavno možeš prestati da ga upotrebljavaš.

Upozorenje:

sve ostalo je nedozvoljeno i može uticati na psihofizičku sposobnost prilikom upravljanja motornim vozilom ili mašinama. Može izazvati vrtoglavicu i može uticati na vid. U trudnoći i dojenju nije preporučljivo uzimati lek.

Posebni uslovi za decu:

ortak za kresanje ne treba da se primenjuje kod žena mlađih od 18 godina.

Posebne mere uništavanja neupotrebljivog leka ili ostatka leka:

neupotrebljiv lek se uništava u skladu sa važećim propisima.

Neželjena dejstva:

da batalimo pravdanja zbog čega želiš sa nekim samo da se krešeš, ali ne i da budeš u vezi. Najveća istina jeste – zbog toga što se plašiš da ne budeš povređena i ostavljena. Seks bez obaveze je hrana za emotivno prazne osobe sa strahom od vezivanja. Nema emocija, nema vezivanja, nema straha od ostavljanja. Ti si napravila svet koji funkcioniše po tvojim pravilima, u kojem ništa od toga ne može da se dogodi, jer ti sve držiš pod kontrolom. Ali…

Pod modnom lupom: Papuča koja je začarala modnu industriju

U papučama do vrha modne industrije... što da ne?!

A šta ako si ušla u celu tu priču iz potpuno pogrešnih motiva? Šta ako od ortaka za kresanje želiš nešto više od samog seksa, a spavaš s njim u nadi da ćeš ga tako ustvari uvući u vezu? Veća je šansa da ćeš ostati povređena, nego da će se vaša  priča pretvoriti u neki romantični ljubavni film. Teško se izvlači iz začaranog kruga, jer dok ti veruješ da vas svaki novi seks sve više zbližava, tvoj ortak za sex veruje da je sve ok. Da su pravila i dalje ista. Ti si ta koji nesrećno ćuti i nada se, a on misli kako problema ni na vidiku nema.

A šta ako se nakon nekog vremena pokaže želja sa jedne ili sa druge stane za nešto više. Šta ćeš onda uraditi? Šta ako se zaljubiš u tvog ortaka sa kojim se krešeš? Ili se on zaljubi u tebe?

Pre nego što uđeš u takvu kombinaciju moraš da znaš da seks menja stvari.
Seks budi želju.
O njemu razmišljaš.
Maštaš.
Sećaš se.
On budi emociju.
Seks uvek ostavlja upitnik.

A, a šta ako…


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Givenchy Couture kolekcija jesen/zima 2010/11.

Kombinovanjem visoke mode i Tisci-jevog talenta, nastala je fascinantna kolekcija visoke mode za Givenchy. Pogledajte!

Cigla u glavi: Ljubav je uslov

Striptiz za pismene: Moja drugarica Smrt

Komentari

Svečano zatvaranje Fashion Weeka

Svečano zatvaranje 35. Perwoll Fashion Weeka obeležio je Metropol Palace Luxury Night predstavljanjem modela zastupljenih u XYZ Premium Fashion Store-u....
04. April

Peto veče Perwoll Fashion weeka

Peto veče Perwoll Fashion weeka ponudilo je poseban program, u sklopu kojeg su predstavljeni modeli mnogih dizajnera, ali i fotografije Jovane Mladenović. ...