Nedeljni horoskop: 10. mart- 16. mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Wannabe intervju: Nemanja Stanković

Wannabe intervju: Nemanja Stanković

O ljubavi prema muzici i jednom čarobnom instrumentu za naš magazin govori Nemanja Stanković. Upoznajte drugačiju stranu muzike.

WANNABE MAGAZINE: Postoji li presudan momenat u vašem životu kada ste otkrili svoju ljubav prema muzici?

NEMANJA STANKOVIĆ: Teško je reći… Verujem da ne postoji čovek koji ne voli muziku, mislim da je ta ljubav urođena svima nama. Smatram da je muzika nešto što je ljudima potrebno, poput hrane, vode… Pa kao što ne mogu da se setim momenta kada sam otkrio svoju ljubav prema hrani, tako ne mogu ni da objasnim kada sam zavoleo muziku.

nemanja stankovic Wannabe intervju: Nemanja Stanković

Muzika je za Nemanju način života

Zašto baš violončelo?

Slučajno. Hteo sam klavir, ali su na prijemnom insistirali da pokušam sa violončelom. I desila se ljubav na prvi pogled. Krenuli su nastupi, uspesi na takmičenjima, i eto, već skoro 20 godina sviram čelo i nije mi dosadilo. Što bolje upoznaješ instrument, sve dublje te vuče da otkrivaš njegove tajne… I što si mu privrženiji, on ti sve više otkriva.

Niče (Friedrich Nietzsche) je rekao da je život bez muzike greška. Kako biste vi definisali muziku?

Muzika je (za mene) način života. Ne bih se trudio da je definišem. Ona nije hemijski element koji traži definiciju.

Šta za vas predstavlja činjenica da ste deo Beogradske filharmonije?

Beogradska filharmonija je institucija koja konstantno nastoji da vedrim bojama oslika našu stvarnost. Ljudi u našoj sredini su skloni negodovanju i zapomaganju, ali retki iskoče iz mase i progovore javno o problemima društva. Beogradska filharmonija to radi, uspešno. Biti deo takvog tima je sjajna stvar. Ono što je meni kao muzičaru još bitnije, jeste to što sviranje u orkestru koji važi za najbolji u regionu donosi mnogo novih saznanja, iskustava, saradnje sa velikim imenima muzičke scene, ali i ličnu satisfakciju.

MG 9726 Wannabe intervju: Nemanja Stanković

Nemanja će za beogradsku publiku nastupati 1. marta u svečanoj sali Skupštine grada Beograda

Postoji li delo koje posebno volite da izvodite?

Nije lako izdvojiti jedno delo u moru sjajnih komada, sonata, koncerata napisanih za čelo. Ipak, moram priznati da obožavam Dvoržakov (Antonín Leopold Dvořák) “Koncert za violončelo i orkestar u h-mollu”. Sa druge strane, volim da sviram i izučavam dela kompozitora XX veka, poput Hindemita (Paul Hindemith), o čijem značaju pišem i doktorsku disertaciju.

Kada i gde ćemo moći da uživamo u vašim nastupima?

U četvrtak 1. marta u 20h nastupam u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, zajedno sa pijanistom Hrvojem Ivovićem. Na programu su dve sonate, Mendelson (Felix Mendelssohn) i Brams (Johannes Brahms), kao i komad hrvatskog kompozitora Borisa Papandopula. A naravno tu je i koncert 15. juna na Kolarcu, gde ću zajedno sa svojim kolegama nastupiti ispred Beogradske filharmonije. Raduje me što ću nakon nekoliko meseci pauze ponovo nastupiti ispred beogradske publike, sa kojom imam poseban odnos i sa kojom se dobro razumem.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice