Nakon što smo se svi na nekoj obali mora dobro odmorili od posla, zatvorenog prostora i raznih vrsta ekrana, već lagano ali sigurno dolazi vreme kada nam je svima potrebna nova doza dobrih serija. Tu nam na ruku ide i zahlađenje koje nosi jesenje i zimsko vreme. Tako da, tragom ovih starih navika, donosimo listu pet serija koje ove jeseni nikako ne treba da propustiš i time obezbediš dolazeće hladne dane i noći.

The Morning Show

The Morning Show je serijsko ostvarenje u žanru komedija-drama koje nam ove jeseni dolazi iz kuhinje američke produkcije. Glavne likove tumače među drugima i dve velike glumačke zvezde Dženifer Eniston i Ris Viterspun, koje će posle dvadeset godina nakon igranja u popularnoj seriji “Prijatelji”, ponovo da dele platno, ali ovoga puta u okvirima drugačije tematike – one koja se tiče prikaza realnih odnosa između muškaraca i žena, ali i zaposlenih sa posledičnim stanjem neispavanosti i adrenalinske zavisnosti. Naime, radnja serije se odvija u Njujorku, na jednoj njujorškoj televiziji koja je izložena efektima savremene televizijske evolucije. Dženifer tumači lik žene koja je vrlo kruta u primanju pamfleta na račun svoje karijere i rada, dok je Ris u poziciji da tumači ženski lik koji personifikuje talas dolazećih mladih nada, koju krasi jedna potpuno drugačija energija od one kojom odiše njena koleginica, čiji lik tumači Dženifer. Pojačanje ovim dvema damama je Stiv Karel koji tumči lik njihovog kolege utemeljenog kao voditelja iz informative, ali koji istovremeno na samom početku serije prolazi kroz izazove opstanka na televizijskom nebu čija se struktura u značajnom neminovno menja. Za sad je ugovoreno snimanje dve sezone i to o trošku budžeta od “tričavih” 240 miliona dolara, a prvu epizodu očekujemo na Apple TV-u već 1. novembra.

Star Wars: The Mandolorian

Star Wars: The Mandolorian je američka serija iz žanra space western, a smeštena u svet čuvenih Ratova zvezda. Ona bi trebalo da bude neka vrsta nastavka priče prikazane u ostvarenju Return of the Jadi gde je prikazan pad Imperije. Serija prati radnju gde je glavni lik lovac na glave, tj. Mandolorian lično, koji u ovom ostvarenju pomalo podseća na Klint Istvuda, samo sa futurističkim oružjem i sumnjim moralom. Njega tumači glumac Pedro Paskal. On će se u ovom ostvarenju naći rame uz rame sa Đinom Karano, a društvo će im praviti i legendarni Nik Nolt, kao i mnogi drugi. Očekivanja od ove glumačko-produkcijske ekipe su velika, verovatno u skladu sa velikim budžetom odobrenim za prvih osam epizoda prve sezone. Red veličine budžeta je paralelan onima koji su utrošeni na poslednje sezone popularne serije The Game of Thrones, pa ovakva situacija ni malo ne čudi. Serija bi trebalo da se emituje od novembra na novoj platformi Disney+.

Comments