Svi već brojimo dane do novogodišnjih praznika. Jedva čekamo da napustimo kancelarije i da ugasimo računare i odemo da proslavimo praznike sa prijateljima i porodicom. Zato, nemojte ostavljati nedovršene to do liste jer će vam one stajati za vratom onda kada treba potpuno da se opustite. Dajte sve od sebe da poslednjih nekoliko dana na poslu provedete rešavajući preostale zadatke.

Pre nego što napustite prostorije firme u kojoj radite, predlažemo vam da uradite ovih 5 stvari kako biste ujedno potpuno završili sa poslom u tekućoj godini i, ujedno, pripremili teren za povratak. Verujte, bićete ponosni i sebi zahvalni.

Lista dostignuća u tekućoj godini

Pre nego što napustite kancelariju, ispišite listu stvari koje ste uradili u toku godine i na koje ste ponosni. Kada smo pretrpani poslovnim obavezama i kada nas projekti i rokovi zasipaju sa svih strana, često zaboravimo šta je ono što smo uradili. Zaboravimo koliko su nas određeni poslovi i uspešno završene kolaboracije činile srećnima. Odmorite na trenutak. Zaslužujete da budete ponosni na završen rad.

Možda će vas već sledeća godina odvesti drugim putem, možda ćete promeniti posao, iako o tome trenutno ne razmišljate. Ili ćete dobiti unapređenje. Zato je bitno popisati sve te male poslovne pobede. Služiće vam kao dokaz da zaslužujete povišicu i podsećaće vas na to koliko vredite. Čak i ako se ništa od ovih situacija ne dogodi – nema ništa loše u tome da prosto budete ponosni na posao koji ste obavili u toku godine.

Dodajte odrađene poslove na svoj rezime

Obično CV i rezime pišemo samo kada smo u potrazi za poslom, onda kada nam postane neophodno da se na najbolji način predstavimo poslodavcu. Tada se trudimo da nabrojimo što više poslova i sigurno pojedine čak i zaboravimo. Ne dozvolite da se to desi. Vaše zasluge su bitne koliko za vas – toliko i za osobu kojoj treba da se predstavite. Zato, dok su vaši trenutno završeni poslovi još uvek “sveži”, dodajte ih u svoj rezime. Čak i ako uopšte ne planirate da tražite novi posao, poštedećete sebe da u budućnosti mozgate i pokušavate da se dosetite šta je to sve što ste uradile.

Comments