Ako vam je u kancelariji uvek dosadno, kolege vas ne inspirišu, ili vam posao nije dovoljno izazovan, možda ste prepametni za posao kojim se bavite. To možda i nije tako loše – ako je posao lak, ne morate se previše opterećivati – ali kada ste prekvalifikovani za posao kojim se bavite, vremenom možete osetiti bes i prezasićenje, naročito ako vaš menadžer ne prilagođava vaše veštine poslu ili vam ne zadaje dovoljno izazovne zadatke. Ukoliko ste se pronašli u nekoj od ovih situacija, možda je vreme da se preusmerite na nešto što vam može biti mnogo izazovnije.

Evo nekoliko znakova koji ukazuju na to da ste prepametni za posao kojim se bavite.

Dosadno vam je

Dosada na radnom mestu je jedan od glavnih znakova koji ukazuju na to da ste prepametni za posao kojim se bavite. Kada dođete u situaciju da vas dosada toliko sputava da vam je neophodan šećer ili kafa da biste ostali budni, onda je to siguran znak da ste na pogrešnom mestu.

Business 1 Biznis svet: 4 znaka da ste prepametni za posao kojim se bavite

Ne ističete svoje ideje

Vaš posao bi trebalo da predstavlja idealnu priliku da istaknete svoje ideje. Ali, do problema može doći kada vaše ideje nigde ne završe, ako padnu u vodu i niko ih ne čuje. Tada je najbolje da potražite neko novo radno mesto.

Vaše kolege vas ne razumeju

Ukoliko vaše kolege ne razumeju neku dobru i kompleksnu ideju, ili se često drže ustaljenog puta za rešavanje nekog problema, može se desiti da oni intelektualno nisu na vašem nivou. Čak i ako su vredni i prijateljski nastrojeni, bolje je da ne ostajete na poziciji na kojoj ne možete da napredujete, naročito ako radite sa ljudima koji su stepen, dva ispod vas.

Business 2 Biznis svet: 4 znaka da ste prepametni za posao kojim se bavite

Vaš šef nema viziju

Ne možete biti motivisani za rad kada neko za koga radite nema ideju ili viziju o tome šta želi. Vaš šef bi trebalo da bude neko od koga ćete učiti i dobijati ideje, ali kada on nema plan kako da unapredi sam posao ili, čak, sopstvenu karijeru, to znači da vam ne može ponuditi mnogo toga.

Jasna Đorđević

Comments