Ako volite svoj krevet, onda se i svaki aspekt vašeg života – san, raspoloženje, koža, seks, koncentracija na poslu i odnosi – znatno poboljšava. Mnogima, jedan od najboljih delova dana je vreme koje za sebe imaju pre spavanja. Tad se umivamo i kupamo, čitamo knjigu ili gledamo televiziju, film ili seriju, ili samo ležimo u krevetu sa ugašenim svetlima, voleći što smo baš tu gde jesmo. Veoma je bitno da nam krevet na kom spavamo bude u svakom smislu odgovarajuć – udoban, mekan ili tvrd, a bitno je i koju posteljinu, prekrivače, jorgane ili ćebad koristimo.

Postoji onaj trenutak neposredno pre spavanja koji je spokojan, prelep, samo naš. Predstavljamo vam nekoliko načina kako da ga održite.

Najbolji čaršavi nisu samo lepi

Preporučujemo da koristite posteljinu od pamuka, dovoljno veliku da vam prekriva celo telo (verujete da znamo pojedine kojima to nije bitno, pa im uvek vire stopala). Sad postoji i novootkrivena genijalnost koja se ogleda u tome što posteljinu prave sa označenim markerima za glavu i stopala, što hiljadu puta olakšava promenu čaršava. Posteljina treba da bude mekana, udobna – toliko da ćete se osetiti kao da spavate na oblaku. Nemojte biti lenji, već zastarelu i iscepanu posteljinu odstranjujte, jer – verovali ili ne – negativno utiče na raspoloženje, a to će vam biti jasno čim prvi put legnete u novu, ili u onu koju ste prethodno slučajno zametnuli u ormanu.

Kad ste neodlučni – birajte plavo

Plava je i umirujuća i jedna od onih boja koje, na prelep, opuštajući način, deluje neutralno. Plava će proizvesti osećaj kao da spavate u morskoj vodi i neverovatno vas relaksirati. Možete nabaviti plavu posteljinu sa belim i sivim nijansama, koja će unaprediti i estetski izgled sobe.

Comments