Ličnost i povezivanje

Posle registrovanja da li privlačnost postoji i ima li šanse da se razvije, počnemo da se posmatramo i upoznajemo. Istražujemo kakav je neko, kako razmišlja, šta ga ljuti, šta ga raduje. Koje su mu slabosti, a koje vrline, osećamo li intelektualni izazov, imamo li slične vrednosti i interesovanja, koliko je emotivno dostupan i možemo li da se povežemo na svim nivoima svojih ličnosti.

Ono čemu se zajedno smejemo i u čemu zajedno uživamo, što razumemo na isti način i isto nas zabavlja, zbližiće nas i otvoriti. Ako nismo na istoj talasnoj dužini u tom smislu, onda nemamo na čemu da gradimo trajan odnos, jer će na kraju ono čega nije bilo ni na početku neminovno početi da nedostaje, a mnoge druge stvari koje nismo primećivali, počeće da nas nerviraju i da nam smetaju.

Kompatibilnost u poslovnom i privatnom životu

Kako ćete se uklopiti? Ako je on isključivi ljubitelj pasa, ili je alergičan na mačke, a ti ih imaš šest i ne možeš da živiš bez svojih ljubimica, kako ćete rešiti to pitanje, koje deluje banalno, ali uopšte nije. Ako ti ustaješ u šest, a on tada završava posao i leže da spava, kada ćete se viđati, kako ćete organizovati praktičan život u zajednici, ko će šta da radi i kada?

Ako je on komotan i radi samo sezonski, dok si ti isprogramirana od jutra do sutra, kako ćeš prihvatiti njegov opušten i ležeran stil života, odnosno, kako će on shvatiti i poštovati tvoje granice – manjak spontanosti i potrebu za planiranjem i pravljenjem mesta u rasporedu za vreme koje ćete provoditi zajedno.
Nije neophodno da imate iste životne stilove, ali jeste da budete fleksibilni, da se prilagođavate, kao i da postavljate jasne granice i da pri tom imate puno razumevanje jedno za drugo.

Budućnost

Ima puno zabavnih romantičnih komedija o tome kako je jedan od partnera opušten u pogledu budućnosti, kako ništa ne planira i živi bez opterećenja, ali i bez ambicija i ciljeva, dok je drugi sav poslovan, u projektima, rokovima i petogodišnjim planovima, sav u vizijama i misijama i ostvarivanju ovog ili onog koraka ka svojim ciljevima. Ali samo na filmu oni zaista utiču pozitivno jedno na drugo – onaj uštogljeni i isprogramirani se malo opusti, a ovaj opušteni se malo utegne i disciplinuje.

Idealno bi bilo da tako učimo od svog partnera i on od nas, ono što jednom od nas ide dobro, a drugom baš i ne. Ali na pitanje “gde vidiš sebe za pet i deset godina” treba da imamo slične odgovore, da bismo ikako dospeli zajedno do te tačke.

Porodica i prijatelji

Posle nekog vremena, kad prođe onaj period da jedino želite da budete sami i da vam niko nije potreban, dolazi trenutak kad želite da uvedete partnera (i on vas) u krug porodice i prijatelja. Potrebno nam je prihvatanje bliskih ljudi, potrebno nam je da oni odobre naš izbor i da ga prihvate. To je važan korak, koji predstavlja probu realnog života, a svako od vas dvoje želi da bude uključen u društveni krug partnera i da ostavi dobar utisak.

Ako se partner ne dopada drugim važnim osobama u našem životu, moramo da se zapitamo da li oni možda imaju pravo, jer vide nešto što mi ne vidimo. Niko ne treba da se nađe u situaciji da mora da bira između partnera i porodice i prijatelja.
Ako su svi ovi uslovi ispunjeni u najvećoj meri, dobre su nam šanse da ostvarimo trajnu vezu.

Brankica Milošević

izvor slika : www.instagram.com , www.unsplash.com

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments