Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Deset najpoznatijih modnih fotografija

Deset najpoznatijih modnih fotografija

Danas smo svakog meseca u prilici da vidimo nove modne fotografije u našim omiljenim časopisima. Možemo da uživamo u bajkovitom radu Tim Vokera (Tim Walker) i Eni Libovic (Annie Leibovitz), pop surealizmu Davida Lašapela (David LaChapelle) i zanimljivim pričama Stivena Mejzela (Steven Maisela). Ipak, kad bi vas pitali koja vam je njihova omiljena fotografija retki bi imali odgovor i svi odgovori bi verovatno bili različiti. Ipak, pojedini fotografi iz ranijih decenija ostvarili su bogate karijere, ali su ostavili trag i tom jednom, najupečatljivijom fotografijom. Pogledajte top deset modnih fotografija.

Men Rej (Man Ray) je po mnogo čemu bio revolucionaran u polju fotografije, pa su tako i njegovi izleti vezani za modnu fotografiju veoma originalni.

slika113 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Man Ray

Sesil Biton (Cecil Beaton) je jedno od najzvučnijih imena u istoriji modne fotografije i na ovoj slici iz 1934. predstavio je ženu i njen šešir kako vire iz kutije.

slika 248 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Cecil Beaton

Zamislite godinu 1935. i ovu fotografiju na stranicama “Harper’s Bazaar”-a. Martin Munkaši (Martin Munkasci) je prvobitno bio sportski fotograf, a kasnije je, mada se to na ovoj fotografiji ne vidi, istu tu dinamku unosio i u svoje modne slike.

slika37 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Martin Munkasci

“Vogue US” je za vreme fotografa Horst P. Horsta (Horst P. Horst) imao dosta zanimljivih naslovnica, kao i editorijala. Ova fotografija je iz 1939. i poslužila je kao inspiracija za mnoga snimanja koja su kasnije pravljena.

slika 444 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Horst P. Horst

Ričard Avedon (Richard Avedon) je ime za koje ste najverovatnije već čuli, a poznata fotografija iz 1955. pod nazivom “Dovima sa slonovima” je samo mali deo njegove bogate karijere.

slika 537 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Richard Avedon

Frenk Horvat (Frank Horvat) je poznat po misterioznim i zavodljivim fotografijama koje često odišu francuskim šarmom. Ova slika je iz 1958. a šešir koji dama nosi je Givenchy.

slika 628 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Frank Horvat

Legendarni Helmut Njutn (Helmut Newton) je sarađivao sa Iv Sen Lorenom (Yves Saint Laurent) u više navrata, ali najpoznatija fotografija koja je obeležila njihovu saradnju je “Le Smoking” iz 1975. godine.

slika 726 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Helmut Newton

Pomeranje granica i postavljanje sopstvenih pravila svakako je sastavni deo rada Gaj Bordena (Guy Bourdin), čije fotografije odišu velikom seksualnošću.

slika 824 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Guy Bourdin

Herb Ric (Herb Ritts) je 1989. godine uspeo da okupi najpoznatije svetske modele Stefani (Stephanie), Sindi (Cindy), Kristi (Christy), Tatjanu (Tatjana), Naomi (Naomi) iz ere supermodela. Falila je još samo Linda (Linda Evangelista), ali je i bez nje nastala predivna fotografija.

slika 9 i naslovna Deset najpoznatijih modnih fotografija

Herb Ritts

Iz novijeg perioda izdvaja se ova fotografija Nika Najta (Nick Knight), na kojoj vidimo samo siluete kreacije poznatog dizajnera Jožia Jamamota (Yohji Yamamota). U modernom dobu postprodukcije, Nik se izdvaja svojim upečatljivim radovima.

slika 1021 Deset najpoznatijih modnih fotografija

Nick Knight


Ivona Josipović – večita skitnica sa koferom punim uspomena i bogatim skladištem snova. Autorka je bloga “The Smoke Detector”.

Editors choice