Želja svake žene koja vodi računa o izgledu svoje kose jeste da njena lepo oblikovana frizura traje što duže. I ne samo oblik frizure već i blistavost koju imate nakon pranja. Već drugog dana sjaj nekako iščezne a još je rano da kosu ponovo operete. Tačno vam fali dan ili dva između dva pranja da bi kosa ostala sjajna i blistava.

Postoje razni trikovi koje stručnjaci preporučuju da koristite kako bi sjaju vaše kosu produžili vek. Kosa će izgledati kao da je tek oprana a vi ćete biti oslobođeni čestog pranja i tretiranja vlasi raznim hemijskim preparitama.

Mlaka voda štiti sjaj

Vruća voda s kose i temena skida zaštitni sloj ulja koji se ponaša kao prirodni balzam. To ipak ne znači kako bismo kosu trebali nakon šamponiranja ispirati s hladnom, već mlakom vodom koja će povratiti sjaj i obojenoj kosi. Šampon ne treba samo utrljavati u kosu, već trba da se masitra i koren kose, kako bi podstakli proizvodnju prirodnog sebuma.

Kosa3 Kako da kosa ostane SJAJNA između dva pranja

Volumen za svaku boju kose

Koliko je kosa bujna zavisi najpre od gena. I dok prirodne crvenokose imaju najdeblje vlasi, prirodne plavuše imaju najveći broj vlasi, ali su one i tanje nego kod drugih boja. Volumen se može povećati na jednostavan način – tako da se nakon pranja kose na nju nanese blagi regenerator koji se ne ispira. Nakon toga peškirom prvo osušite koren kose te prebacite i zabacite glavu prema napred tako da vam kosa pada preko čela i osušite je fenom. Ako je vaša kosa jako tanka, izbegavajte sušenje vrelim vazduhom.

Comments