Uvod u leto u Beogradu: Šta ne smeš da propustiš tokom juna i jula

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

WE LOVE: #musthave patike koje ćeš viđati svuda tokom narednih meseci

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

Kako da prevaziđeš strahove i ostvariš svoj najveći cilj

3 najneprijatnije situacije + kako da se izvučeš

Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

U fokusu: Ovaj uređaj za uklanjanje dlačica koriste sve influenserke – i oduševljene su rezultatima!

Sara Jo ti otkriva kako da pronađeš odgovarajuću nijansu crvenog karmina!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

1/2

Ukoliko se često nalazite u situacijama da ste nestrpljivi i frustrirani, jer verujete da drugi ne shvataju problem koji izlažete; čudite se što se ljudi vređaju zbog vaših šala; uopšte vam nije važno ko vas na poslu voli, a ko ne; osećate se napadnuto i stalno morate da branite svoj stav; imate visoka očekivanja od drugih (zato što takva očekivanja imate i od sebe); nervirate se zbog grešaka za koje su u vašem timu nekako uvek odgovorni drugi; nervirate se što neko misli da vi treba da primećujete i znate kako se on oseća – ukoliko prepoznajete ove osobine i stanja kod sebe, to znači da bi trebalo da poradite na razvijanju svoje emotivne inteligencije.

Samosvest, odnosno, sposobnost da budete svesni sebe i svog ponašanja u određenom trenutku, veliki je deo emotivne inteligencije. Tražite povratnu informaciju – pitajte druge šta primećuju u vašem ponašanju, odnosno, slušajte ih kada vam govore da ste bili suviše grubi i netaktični, ili da nije bio trenutak da nešto kažete, ili da ste to mogli na mnogo lepši način. I pokušajte da posmatrate sebe kao što vas oni vide – umesto da tražite izgovore za svoje ponašanje.

Budite svesni da vaše reči i postupci utiču na druge ljude, da možete da ih povredite i uvredite, iako to niste nameravali. Ako ne želite nekog da povredite i uvredite, onda pazite šta govorite i šta radite, jer ćete posle uzalud tražiti razumevanje za svoje greške, počinjene iz dobre namere (niste to hteli).

Editors choice