Da, žena sam. Dapače, tipično žensko biće kojemu je netko pri rođenju ubrizgao serum za pojačano lučenje hormona romantike i ljubavi kojom odiše svakom porom svoga bića. Ja sam ona koja obožava romantične komedije, ljubavne romane i slične životne priče. Ona sam koja će se rasplakati uz stihove tužnih pjesama i dramatične završetke holivudskih romansi. Oh, ne mogu nabrojati koliko puta sam plakala uz film, pjesmu ili knjigu i koliko sam puta pokušavala režirati vlastitu filmsku bajku. Bilo je bajki, pripovijetki, i što je najvažnije od svega – bilo je filmskih trenutaka. Ovi moji, o njima ćemo nekom drugom prilikom, a o onima koji inspiriraju i čije verzije kreiramo sami – baš ćemo sada.

Ako još niste pogledali “Crazy, Stupid Love”, ne znam što čekate. Očekuje vas poprilično realna moderna filmska bajka s još vjerojatnijim završetkom. Osim što je Ryan Gosling sam po sebi dovoljno lijep, zgodan i seksi razlog da pogledate film, ništa manje važna nije ni Emma Stone. Utjelovila je gotovo svaku drugu djevojku koju osobno poznajem; jednostavnu curu pomalo dosadnog života koja se odupire pasti u naručje šmekera ženskaroških karakteristika. Kada dođe do trenutka vlastite slabosti da mu se potpuno prepusti i isproba nešto novo, divlje i drugačije, nikako ne može suzbiti svoj karakter i utišati glasove u glavi. Ispred tijela Apolona ostaje zapanjena, a seksualni čin poremetila je nezaustavljivim trkeljanjem. To je onaj trenutak kad se nađete ispred nekoga tko vas je potpuno obuzeo i tko vam se onako baš baš sviđa, i dok nastojite zvučati jako staloženo i pametno kao što ste i inače, pretvarate se u trkeljajuću glupost. Naravno, u svim pravim bajkama on će prepoznati tu smušenost, sluđenost i osjetiti nezaustavljivi let leptirića u vašem stomaku. I baš je to ono što mu se sviđa kod vas.

crazy stupid love movie image ryan gosling emma stone 05 1024x680 Ljubavne bajke – samo na filmu ili...?

Jesam li dovoljno savršena za njega?

Filmovi s Juliom Roberts prava su hrana za dušu s okusom ljubavi začinjene beskonačnom romantikom. Mala je vjerojatnost da će nas s ceste pokupiti šarmer poput Richarda Gerea ili da ćemo na putu oko svijeta susresti Javiera Bardema, a već je puno veća da ćemo doživjeti svojevrsnu reanimaciju epske scene iz filma “Notting Hill”. Anna Scott utjelovila je profil moderne, poslom obuzete žene koja ne uspijeva prepoznati ljubav ni onda kad joj se nađe ispred nosa. Koliko smo puta i same zbog ritma kojim živimo ovaj surovi, nekada sivi život zaboravljale na ljubav kojoj smo se bojale prepustiti zbog straha od… čega ono točno? Dok nije postalo kasno da ta ljubav pobjegne od nje, Anna je ipak uzela stvar u svoje ruke, pokazavši krhkost, ranjivost i strah. Ljubav je svojevrsni rizik, pa i ovdje vrijedi ona stara da “tko ne riskira…”

image 252960 galleryV9 mgoq Ljubavne bajke – samo na filmu ili...?

Take a chance and never look back!

Pokušali su Natalie Portman i Ashton Kutcher, pa nisu uspjeli, a nakon njih probali su i Mila Kunis i Justin Timberlake u malo drugačijoj verziji. Ponovno su me uspješno uvjerili da moderni općeprihvaćeni pojam “prijatelja s povlasticama” u praski nikako ne može opstati. Emocionalno oštećeni poput George Clooneya, spremno su uskočili jedno drugome u postelje po unaprijed utvrđenim pravilima. Međutim, kada su prijateljstvo (čak i ono s dodatkom seksa) i ljubav u pitanju, pravila su tu da se krše ili pravila uopće ne postoje. Odgovorno tvrdim da je apsolutno nemoguće da sastojci prijateljstvo, seks i emocije čine uspješan recept za ukusan kolač. Minimum mogućeg seksa čini bar privlačnost, a i ona je svojevrsni kemijsko-emotivni produkt našeg tijela. Iako su znanstvenici pokušavali odvojiti čistu anatomiju od kolanja emocija njome, nikako nisu uspjeli. Nemoguće je sa svakim, odnosno sa bilo kime ostvariti seksualnu povezanost. Mila i Justin na vrijeme su shvatili da zapravo imaju sve. Mnogo je modernih Mila među nama, i mnoge pod krinkom obaveza i prošlih propalih veza uvjerene da seks ne veže bivaju zarobljene u najdubljim emocijama koje njegovo veličanstvo donosi sa sobom. Možda u većini slučajeva i taj neobavezni seks sa sobom nosi pravu filmsku bajku…? Naravno, ako ste ipak spremni prepustiti emocijama da vladaju vašim tijelom.

friends with benefits hollywood movie justin timberlake mila kunis sexy stills 1024x681 Ljubavne bajke – samo na filmu ili...?

...i poslije više ništa neće biti isto

Što čekate da uzmete redateljske palice u vlastite ruke?


Andrea Kljajić je studentica prava, provincijalka pod svjetlima velegrada, kozmopolit otvorenog srca i uma, serijski monogamna ovisnica o ljubavi, zaljubljenik u poeziju Miroslava Antića, gracioznost Audrey Hepburn i filozofiju Jean Paul Sartre-a. Ona je vječiti sanjar inspiriran pisanom riječi i ostarit će u kutiji modnih časopisa, knjiga, CD-a i cipela.

Comments