Na dodeli nagrada Laureus u Londonu, svojevrsnog sportskog Oskara, priznanje za najboljeg sportistu sveta za prošlu godinu otišlo je u ruke našeg Novaka Đokovića! Laskavu titulu osvojio je u konkurenciji najvećih imena sporta poput Dirka Novickog (Dirk Nowitzki), Juseina Bolta (Usain Bolt), Lea Mesija (Lionel Andrés Messi), Sebastijana Fetela (Sebastian Vettel) i Kadela Evansa (Cadel Evans).

Glamurozna svečanost održana je u samom centru prestonice Engleske, Central holu u Vestminsteru, a bila su prisutna mnoga velika imena iz javnog života. Novakova pratilja bila je njegova devojka, Jelena Ristić.

Za najbolju sportistkinju izabrana je kenijska atletičarka Vivijan Čeriot (Vivian Cheruiyot).

Ostali nagrađeni su:

Sprinter Oskar Pistorijus (Oscar Pistorius) iz Južne Afrike – najbolji sportista sa invaliditetom, golfer iz Severne Irske Daren Klark (Darren Clarke) – za povratak godine, američki surfer Keli Slejter (Kelly Slater) – najbolji “akcioni sportista”, španski fudbalski klub Barselona (FC Barcelona) – najbolja ekipa, golfer Rori Mek Ilroj (Rory McIlroy) iz Severne Irske – najbolji proboj godine, bivši engleski fudbaler ser Bobi Čarlton (Bobby Charlton) – nagrada za životno delo i, takođe bivši fudbaler, Brazilac Rai Souza (Raí Souza) – nagrada za dobrobit sporta.

Kako se završio januar, tako je počeo i februar, velikim priznanjem za Novaka i srpski sport. Sve ovo miriše na jako uspešnu godinu za srpskog tenisera, ali da ne ureknemo. Čestitamo!


Radoslav Rade Jokić je diplomirani sportski novinar, bivši košarkaš, obožava sport, bilo to gledanje ili bavljenje istim. Slobodno vreme posvećuje bliskim ljudima, kao i rekreaciji, pisanju, čitanju… Muzika ga opušta i motiviše. Zavisnik od komunikacije sa ljudima, ne voli samoću i tišinu. Kako i sam kaže “nikada ga ne drži mesto”, čovek je “od akcije”, a Beograd je pravo mesto za njega jer mu pruža sve što mu treba.

Comments