Zvuči uvrnuto, ali svako ko ima kućne ljubimce i nekog sa kim bi u istom prostoru rado imao seksualni život, zna o čemu govorim.

Psi ili mačke, ili papagaji, ili svi zajedno – što je čest slučaj kod ljubitelja životinja, svi oni stalno reaguju na nas, svog vlasnika, gazdu, roditelja, ljubav svog života, ili kako nas već doživljavaju ta divna stvorenja.

Mačka se neće uvek odazvati, jer ima neka svoja posla, ali ako je zovete dok drema, a nju lepo mrzi da se pomeri, videćete kako joj podrhtavaju brkovi i vrhovi ušiju. Ona sve prati, iako deluje isključeno.

Psi zahtevaju vašu redovnu pažnju, igre, hranjenje i šetnje, strukturu i rutinu sličnu dečijoj. Ne možete danas da mu uskratite bacanje loptice ili šetnju, zato što vam nije dobro, ili imate posla. Morate da obezbedite nekoga da odradi dnevni program vašeg psa, ili će biti tako vidno tužan, da će vam se srce pocepati. Kao što umeju da osećaju potpunu pripadnost, psi umeju i da je očekuju zauzvrat i da ispoljavaju ljubomoru.

Čuvanje pasa je kao čuvanje dece koja nikad ne prestaju da budu deca.

Čuvanje mačaka je vaša briga i obožavanje njihovog potpunog predavanja u sklopu sa njihovom prirodom divlje zveri.

Papagaji znaju da budu savršeno komunikativni. Oni brbljaju, lete za vama svuda po kući, sleću vam na prst, na glavu, na rame, na ivicu tanjira, maze se i potpuno učestvuju u dnevnom životu. Sami ulaze i izlaze iz kaveza, a noću možete bez mnogo griže savesti da im zatvorite vratanca, prebacite pokrivač i iznesete ih u kuhinju.

Svi oni, mačke, psi, papagaji, smatraju da im je mesto u vašem krilu, u rukama, na glavi, jastuku, fotelji, stolu. Naročito su sigurni da im je mesto u vašem krevetu. Imali jednog odabranog ljubimca ili čopor različitih vrsta, kad vas ugledaju u krevetu, gnjezde se kod vas opušteno i s punim pravom.

Pas i mačka u vašem krevetu Ljubimci vam remete seksualni život1 Pas i mačka u vašem krevetu: Ljubimci vam remete seksualni život?

Divna slika. Spavanje sa mačkama koje vam predu uz uvo i grle vas šapom je neprocenjivo zadovoljstvo, uteha i lek za svako stanje i osećanje. Psići koji hrču i prde i protežu se spavajući na leđima između vas i vašeg partnera, takođe su neodoljivi. Preslatko. Sve dok je spavanje u pitanju.

Ako poželite malo akcije u sopstvenom krevetu, savet iskusnih glasi – ne upuštajte se u to. Životinje će se probuditi i videvši vas u akciji, poželeće da učestvuju.

Ne, ne, ne, ne mislim ništa grozno. Samo će prema vašem ponašanju skontati da je vreme za buđenje i za igru. Skočiće vam na leđa. Glockaće vam nogu. Loviće sve što se mrda ispod čaršava.

Čak i ako deluju nezainteresovano i kao da im se stvarno spava i da ih ništa ne uznemirava, ne zavaravajte se. U odsudnom trenutku ugledaćete velike lepe oči kako pažljivo prate akciju. Uši kako mrdaju. Repiće kako mašu.

Osećaćete se kao da su vas deca zatekla u intimnom činu. Presešće vam akcija, sigurno. Iskusni parovi kojima su se kućni ljubimci uvalili u krevet nekako baš onda kad su deca dovoljno porasla da im se više ne uvaljuju, reći će vam – zaboravite krevet. Idite u kupatilo i zaključajte se. Ali računajte na Marfijev zakon, jer nekome od ukućana će se sigurno pripiškiti baš kad ste najzauzetiji. Nabavite ključ za kuhinjska vrata. I dobre, čvrste stolice, koje će svakako škripati manje nego krevet.

Ponesite vreću za spavanje i stavite je na pod. Ako živite u kući, verovatno imate ono što se zove letnja kuhinja ili pomoćno odeljenje. Koje se zimi ne upotrebljava i ne greje. Nabavite grejalicu za vaš kutak za bekstvo radi intimnog druženja. Dobra je i garaža ili šupa, ako nema druge, samo razmislite o tome unapred, ubacite neki stari dušek ili šta vam je već zgodno. Terasa će poslužiti takođe. Beskrajne mogućnosti, kreativnost i dovitljivost, uneće svežinu i žar u vaš seksualni život, ako su vas ljubimci isterali iz kreveta i ako niste suviše lenji i ušemljeni.

Ako ništa od toga ne može, idite u auto. Tu, na parkingu, boli vas uvo. Ako nemate auto, prošetajte po parku. Koliko god osvetljen i pod video nadzorom bio, sigurno ima mračnih budžaka između žbunova.
I nemojte povesti psa.

Aleksina Đorđević
Comments