Doručak možda jeste najvažniji obrok u toku dana, ali je ujedno i najzapostavljeniji. Budući da svi žurimo na poslove, fakultete ili u školu, često se on svede na hranu koju možemo da spremimo “na brzaka”.

Ipak, i kada se odlučimo da za doručak pojedemo samo kukuruzne pahuljice, možemo u pripremi ovog obroka iskoristiti neke male trikove i učiniti ga kvalitetnijim.

Učimo vas sitnim veštinama za pripremu doručka, bez kojih nećete moći da živite.

 

dorucak trik 1 Pripremite doručak sa novim trikovima

Umesto da jaja nezdravo pržite u tiganju na ulju, jednostavno ih izmućkajte u šolji, i priremite ih u mikrotalasnoj pećnici.

dorucak trik 2 Pripremite doručak sa novim trikovima

Takođe, možete razbiti monotoniju i ispeći ih u kalupu za mafine.

dorucak trik 3 Pripremite doručak sa novim trikovima

Kada otvarate kesu svog omiljenog muslija, otvorite je naopačke. Tako ćete izbeći da kada dođete do kraja kesice, jedete samo ovsene pahuljice koja su ostale na dnu.

dorucak trik 5 Pripremite doručak sa novim trikovima

Lako je preterati sa količinom muslija kada ih sipate u veliku posudu. Kako ne biste bacali hranu, ili se prejedali, musli servirajte u šoljici, a ako budete gladni, postepeno dodajte nove količine.

dorucak trik 6 Pripremite doručak sa novim trikovima

Umesto da prvo sipate cerealije u posudu, pa tek posle mleko, najpre sipajte mleko, pa mu dodajte cerealije. Tako one neće ostati na dnu, već ćete sve vreme tokom obroka ujednačeno jesti i jedno i drugo.

dorucak trik 7 Pripremite doručak sa novim trikovima

Umesto da na hleb namažete džem, i za doručak unesete isključivo šećere i ugljene hidrate, namažite ga kikiriki puterom koji je pun proteina, čime ćete obezbediti izbalansiran unos nutrijenata.

dorucak trik 9 Pripremite doručak sa novim trikovima

Banane su sjajan način da obogatite obrok sa kikiriki puterom, a umesto da ih seckate na sitno, napravite zdravi hot dog!

dorucak trik 8 Pripremite doručak sa novim trikovima

I za kraj, umesto soka, koji je najčešće pun konzervanasa, šećera i veštačkih boja, počnite dan najzdravijim vidom hidratacije – čistom vodom.

Kada naučite da na brzinu pripremite jednostavan doručak, uz ove male trikove, i priprema kompleksnijih obroka će vam ići sve brže, i pristupaćete joj jednako dosetljivo.

Jasna Stanić

Comments