Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Naši verni saputnici i najbolji prijatelji, kućni ljubimci, su mnogima pomogli da prebrode karantinske dane. U periodu kada su kontakti sa drugim ljudima svedeni na minimum, a socijalno distanciranje je deo naše svakodnevice, često je jedini prisan kontakt onaj koji imamo sa našim ljubimcima kod kuće. Iako se godinama govori o pozitivnom uticaju ljubimaca na opuštanje i smanjenje stresa, većina nas je tu činjenicu mogla da iskusi u ovom periodu, i učvrsti vezu sa njima. Pitanje je, zašto smo uopšte toliko vezani za naše ljubimce?

Jedna od teorija tvrdi da je odnos čoveka i životinja sličan onome koji ima sa drugim ljudima. Sva živa bića sposobna su za stvaranje dubokih emotivnih veza, a vezivanje za ljubimce je slično vezivanju za prijatelje ili partnere. Stvarajući neku vrstu jedinstvene zajednice i pružajući emotivnu podršku, ljubimci su jednako važni u našem životu kao i drugi ljudi.

Životinje često osećaju naše emocije bolje od ljudi u okruženju i pružaju nam podršku u situacijama o kojima ne govorimo mnogo sa svojom porodicom ili prijateljima. Predstavljajući odnos u kome nikada nećemo biti osuđivani i u kom nema predrasuda ili razmirica, naši ljubimci su oni koji nam pružaju bezrezervnu podršku.

Editors choice