Ponekad se čini da ne samo što dolazimo sa različitih planeta i u glavama imamo različite programe, nego da uopšte nismo u stanju da se sporazumemo, iako se čini da govorimo istim jezikom. On neće doprineti razumevanju, jer će verovatno izgubiti živce, naljutiti se, tresnuti vratima i otići, ili će se posvađati tako da priča ode na neku šesnaestu stranu, od čega ćeš se još dodatno iznervirati. Dakle, posao tumačenja i pronalaženja zajedničkog jezika je ženski posao i zato si ti glas razuma u situacijama kad nastaju tipični nesporazumi – barem bi mogla da pokušaš da budeš, jer se sporazumevanje neće obaviti samo od sebe.

On voli tišinu dok se vozite

Putujete – ne daleko, možda u susedni grad, ili na izlet, ali vožnja će potrajati sat, dva. On misli da je to divna prilika za uživanje u tišini. U obzir dolazi muzika, ali njegova pažnja je na vožnji i razgovor ga ometa.

A ti si baš pomislila kako je prava prilika da raspravite nešto, ili da treba da ga animiraš sitnim ogovaranjima i anegdotama s posla i neviđeno mu ideš na živce. Možeš li da ćutiš pola sata, a da si pri tom budna, pita se on – a možda je to pitanje i promrmljao i dao ti stvaran razlog za raspravu.

Kako da postigneš balans? Pa, zapitaj se možeš li da ćutiš pola sata, a da si budna? Pokušaj. Gledaj predele oko sebe, vozi se i uživaj u tišini. Pokušaj na njegov način. U svakom slučaju, ne želiš da nerviraš vozača, jer od njegove pažnje zavisi vaša bezbednost. Ne tripuj – on nije grub i nezainteresovan, samo voli da vozi bez ometanja. Opusti se i uživaj u vožnji. Tu i tamo ćete razmeniti po neku primedbu i to je sasvim dovoljno. Ako ti je dosadno, to je tvoj problem, o kome treba da razmisliš – postoji tvrdnja da je samo dosadnim ljudima dosadno.

Comments