*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Totalno drugačiji od drugih: Tim Burton

Totalno drugačiji od drugih: Tim Burton

Nakon trideset godina kreativnog rada u filmskoj industriji, Tim Barton (Tim Burton) i dalje se čvrsto drži svog specifičnog stila stvaranja filmova. Nazivaju ga bizarnim i klaunovskim, no nadrealna bajka izraz je kojim se najbolje može opisati bartonovski stil. Često koristi elemente misterije, gotike, a tu se redovito nađe nekoliko zbunjenih ili neshvaćenih likova koji cijeloj priči daju poseban štih. On je prvenstveno vizualna osobnost, estetici se u potpunosti posveti, dok priču redovito stavlja u drugi plan, što najčešće ne zadovoljava šire mase, ali njemu to i nije cilj.

slika122 Totalno drugačiji od drugih: Tim Burton

Džoni Dep kao Edvard Makazoruki

Barton koristi teme koje drugima vjerojatno nikada ne bi pale na pamet. U filmu “Edvard Makazoruki” (Edward Scissorhands) s jedne strane izruguje se američkom društvu osamdesetih godina, a s druge prikazuje naivnog, dobrog Edvarda koji nenamjerno povrijeđuje ljude oko sebe. U filmu “Ed Vud” (Ed Wood) prikazao je život najgoreg redatelja na svijetu, kojeg je, kao i Edvarda, utjelovio Džoni Dep (Johnny Depp). Još neki filmovi koji su dobro prošli kod publike jesu: “Krupna riba” (Big Fish), “Mrtva nevesta” (The Corpse Bride), “Čarli i fabrika čokolade” (Charlie and the Chocolate Factory), “Noćna mora pre Božića” (The Nightmare Before Christmas).

slika216 Totalno drugačiji od drugih: Tim Burton

Džoni i Tim, provjereni tandem

Poznat je po tome što je u većini filmova surađivao s istim ljudima, kao što su Helena Bonam Karter (Helena Bonham Carter), njegova dugogodišnja partnerica, i Džoni Dep, a glazbu sklada Deni Elfman (Danny Elfman), pjevač Timove omiljene grupe Oingo Boingo.

Džoni Dep Bartonov je najbliži prijatelj i suradnik. Navodno su sličnog karaktera i jako se dobro slažu u privatnom i poslovnom životu.

slika316 Totalno drugačiji od drugih: Tim Burton

Bartonova partnerica i muza Helena Bonam Karter

Iako je s Helenom Bonam Karter zaručen već deset godina i s njom ima dvoje djece, brak mu nije u planu, a čak i ne žive u istim kućama. Naime, Helena ima svoju, koju je uredila ženskasto, a Tim je svoju uredio pomalo gotičarski i mračnjački. Kuće su spojene zajedničkim dnevnim boravkom, a za glavni razlog odvojenog života navode Timove probleme s hrkanjem.

slika417 Totalno drugačiji od drugih: Tim Burton

Slavna trojka

Zaista je neobično da ovakav bajkovito-fantazijski žanr prolazi u Holivudu i ima svoju publiku. Siguran razlog tomu jest originalnost i provjerena glumačka postava. A složit ćete se, svatko od nas se, s vremena na vrijeme, zaželi promjene i odmaka od tipičnih, sladunjavih holivudskih priča koje nas bombardiraju sa svih strana.


Darija Jelavić je autorica bloga From Paris With Love, voli sve što nije obično i sve što ne vole mladi. Voli zapažati detalje i vidjeti neprimjetno u svemu, jer je to ono što život čini zanimljivijim. Kad odraste želi biti Lady Gaga.

Editors choice