Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Da li si i ti gledala The Golden Girls i uživala u avanturama Blanche Deveraux, Rose Nylund, Dorothy Zbornak Sophie Petrillo? Ako nisi, ozbiljno kasniš i trebalo bi odmah da se baciš na gledanje ovog genijalnog sitkoma.

View this post on Instagram

#goldengirls

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Ceo show se vrti oko četiri singl žene, od čega su tri udovice i jedna razvezdena koje žive kao cimerke u Miamiju. Vlasnica kuće Blanche (Rue McClanahan) dobija cimerke u vidu Rose (Betty White) i razvedena Dorothy (Bea Arthur) nakon što su obe se javile na oglas za cimerke u lokalnoj prodavnici. U prvoj epizodi im se pridružuje i Sophia (Estelle Getty) koja je majka Dorothy nakon što njen starački dom izgori.

Iako je počeo emitovanje sada već davne 1985. godine, a završio se 1992. godine, ovo spada u jedan od najboljih sitkoma svih vremena, iz prostog razloga što su kroz humor provlačili sve tabu teme društva i skretali pažnju na brigu o starijim osobama, HIV/AIDS, emigrante, borbu sa rasizmom itd.

O popularnosti showa govori i činjenica da je pilot epizoda imala preko 25 miliona gledalaca, što se smatralo glomaznim uspehom 1985. godine.

Kreator showa Susan Harris je za Out Magazin jednom prilikom rekla: Morali smo da malo bocnemo publiku – istaći sve bitne probleme društva kroz show. Stvari koje znam da su ljudi preživljavali, ali niko nije tada o tome pričao”.

Harrisova nije strana ni kada je u pitanju provlačenje političkih linija kroz ovu seriju, tako je iz nedelje u nedelju oduševljavala i istovremeno šokirala publiku sa svojim idejama koje je veoma kreativno i moramo dodati pametno provlačila na nacionalnoj televiziji. Zato dan danas Golden Girls ostaje kao jedan od najprogresivnijih serija čak i 34 godine kasnije.

Editors choice