#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Kao serija koja se snažno oslanja i zasniva na dinamici moći koja utiče i “diktira” muško-ženske odnose, Sluškinjina priča se pokazala kao ogledalo koje odražava probleme stvarnog sveta, ali što je još važnije, kao efektan poziv za okupljanje “boraca” – ženskog i muškog pola – za bitku protiv rodnih neravnopravnosti, mizogonije, seksualnog uznemiravanja i predrasuda.

I upravo zato je važno da se što više gledalaca okrene ekranima i upusti u Sluškinjinu priču.

sluškinjina priča 3 Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

U poslednjih nekoliko meseci bili smo svedoci pokreta #MeToo – pokreta protiv seksualnih predatora i uznemiravanja na radnom mestu – koji smo mogli da primetimo u vestima, novinama i na društvenim mrežama: Holivudske glumice su u znak solidarnosti nosle isključivo crne haljine na crvenom tepihu prilikom dodele nagrada Zlatni globus; mnoge producentske kuće su konačno počele da “slušaju” i prekinule su saradnju sa navodnim nasilnicima – vrlo poznatim imenima iz sveta Holivuda i filma uopšte, kada su “žrtve” njihovog agresivnog, seksulanog ponašanja odlučile da javno govore o onome što se dogodilo.

sluškinjina priča 4 Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Ova dešavanja snažno govore u prilog pozitivne promene odnosa i ponašanja društva prema ženama.

U prošlosti, svaka tužba i tvrdnja žena protiv muškaraca na pozicijama moći su uglavnom ignorisane ili su rešavane “tiho” i “ispod stola”. Sada, pak, dobijaju prostor u medijima, i imaju dalekosežne odjeke, opravdane posledice i delovanja.

S obzirom da serija Sluškinjina priča upravo ulazi u svoju drugu sezonu emitovanja, a premijerno se kod nas emituje četvrtkom na HBO GO usluzi, dan kasnije nakon premijere u SAD-u, svi fanovi serije opravdano očekuju još jednu sezonu punu osnaživačkih i moćnih momenata – jer Sluškinjina priča je u svakom pogledu postavila standard i “domaći zadatak” svim drugim serijama koje pokušavaju da se bave pitanjem feminizma i rodne ravnopravnosti.

Za one koji do sada nisu imali prilike da se upuste u Sluškinjinu priču dobra vest je da to mogu učiniti putem usluge HBO GO, koja je prvih mesec dana korišćenja besplatna i u čijoj se ponudi osim ove, nalazi više od 190 serija i 4000 epizoda!

Editors choice