Modne kombinacije zbog kojih ćeš poželeti da jesen traje tokom cele godine!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Počelo glasanje publike za izbor najboljih influensera!

5 stvari koje sam naučila tokom studiranja, a nemaju veze sa fakultetom

16 malih boostera samopouzdanja za dane kada nisi sva svoja

4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Kao serija koja se snažno oslanja i zasniva na dinamici moći koja utiče i “diktira” muško-ženske odnose, Sluškinjina priča se pokazala kao ogledalo koje odražava probleme stvarnog sveta, ali što je još važnije, kao efektan poziv za okupljanje “boraca” – ženskog i muškog pola – za bitku protiv rodnih neravnopravnosti, mizogonije, seksualnog uznemiravanja i predrasuda.

I upravo zato je važno da se što više gledalaca okrene ekranima i upusti u Sluškinjinu priču.

sluškinjina priča 3 Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

U poslednjih nekoliko meseci bili smo svedoci pokreta #MeToo – pokreta protiv seksualnih predatora i uznemiravanja na radnom mestu – koji smo mogli da primetimo u vestima, novinama i na društvenim mrežama: Holivudske glumice su u znak solidarnosti nosle isključivo crne haljine na crvenom tepihu prilikom dodele nagrada Zlatni globus; mnoge producentske kuće su konačno počele da “slušaju” i prekinule su saradnju sa navodnim nasilnicima – vrlo poznatim imenima iz sveta Holivuda i filma uopšte, kada su “žrtve” njihovog agresivnog, seksulanog ponašanja odlučile da javno govore o onome što se dogodilo.

sluškinjina priča 4 Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Ova dešavanja snažno govore u prilog pozitivne promene odnosa i ponašanja društva prema ženama.

U prošlosti, svaka tužba i tvrdnja žena protiv muškaraca na pozicijama moći su uglavnom ignorisane ili su rešavane “tiho” i “ispod stola”. Sada, pak, dobijaju prostor u medijima, i imaju dalekosežne odjeke, opravdane posledice i delovanja.

S obzirom da serija Sluškinjina priča upravo ulazi u svoju drugu sezonu emitovanja, a premijerno se kod nas emituje četvrtkom na HBO GO usluzi, dan kasnije nakon premijere u SAD-u, svi fanovi serije opravdano očekuju još jednu sezonu punu osnaživačkih i moćnih momenata – jer Sluškinjina priča je u svakom pogledu postavila standard i “domaći zadatak” svim drugim serijama koje pokušavaju da se bave pitanjem feminizma i rodne ravnopravnosti.

Za one koji do sada nisu imali prilike da se upuste u Sluškinjinu priču dobra vest je da to mogu učiniti putem usluge HBO GO, koja je prvih mesec dana korišćenja besplatna i u čijoj se ponudi osim ove, nalazi više od 190 serija i 4000 epizoda!

Editors choice