Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Biti ili ne biti žrtva lepote? (2. deo)

Biti ili ne biti žrtva lepote? (2. deo)

Merilin Monro (Marilyn Monroe) je zbog svojih raskošnih oblina nekada predstavljala zapadnjački ideal lepote.

Zahvaljujući tim oblinama ona je bila simbol ženstvenosti na koju nije mogao da ostane imun nijedan muškarac na planeti. Za razliku od tog perioda, američka lepota se danas zasniva na kombinaciji botoksa, silikona, dijeta i ekstenzija za kosu, barem ukoliko se osvrnemo na Holivud. Preparate za lepotu više ne koriste samo devojke i žene, već i devojčice od svega trinaest godina. One su odlučno odbacile svoje lutkice, spremne da se “igraju” mnogo korisnijim “igračkama”.

Amerikanaka sa silikonima Biti ili ne biti žrtva lepote? (2. deo)

Haidy Montag je američka zvezda koja je prošla kroz pakao zbog hirurških intervencija. Na kraju je izjavila da je nakon svega konačno zadovoljna svojim izgledom

Za razliku od Amerike, u pojedinim delovima Zapadne Afrike žene se smatraju najpoželjnijim ukoliko poštuju tradicionalne ideale lepote. Na primer, u Mauritaniji ženina kilaža je pokazatelj količine prostora koji ona zauzima u srcu svoga muža. U želji da “zauzmu” što više prostora u srcu svog izabranika, one ne mare za zdravstvene probleme koji ih zbog preterane kilaže obično sustižu u kasnijim godinama. U Mauritaniji je takođe poželjno da je žena razvedena, jer se na tim prostorima takva žena smatra veoma popularnom. Iako se u skoro svakom kutku planete razvod smatra stresnim događajem, ove žene posle razvoda prave zabave, dobro znajući da će posle toga biti mnogo poželjnije pripadnicima muškog pola.

Mauritanija  ena Biti ili ne biti žrtva lepote? (2. deo)

Ove žene od malena teraju da puno jednu kako bi izrasle u što "poželjnije"

U Koreji se pripadnice nežnijeg pola smatraju lepim ukoliko imaju krupne oči, tako da se mnoge od njih podvrgavaju zahvatu podizanja kapaka. U ovom delu zemlje plastična hirurgija postaje sve popularnija u poslednjih nekoliko godina, na šta je, naravno, mnogo uticala i težnja Korejanki da njihove oči postanu okruglije i krupnije. Podvrgavanju operaciji kapaka izložena su i deca, samo da bi njihove oči što više podsećale na oči dece sa Zapada.

Korea krupne o i maska Biti ili ne biti žrtva lepote? (2. deo)

Krupne oči su merilo privlačnosti kada je reč o ženama iz Koreje

Težnja žena da se “uklope” u okvire lepote kojima su izložene, ovde se – naravno – ne završava. Jedne se izgladnjuju, druge neumereno jedu, očigledno ne mareći za posledice do kojih ih ti ekstremi mogu dovesti. Razvode se, podižu kapke, te ugrađuju silikone ne bi li bile što privlačnije. Majka priroda je zamenjena majkom hirurgijom koja je odavno uzela maha, u želji da “usreći” brojne pripadnice lepšeg pola koje ne žele da odudaraju od društva.


Sonja Josipović sebe smatra devojkom koja uživa u trenucima tišine koja joj uvek donese novu dozu inspiracije. Voli da piše i čita knjige, ali i da se druži sa ljudima od kojih može nešto novo da nauči. Osim sa rečima uživa i u igranju sa svojim zekom, koji joj često ne dozvoljava da neke svoje tekstove privede kraju. Voli svako godišnje doba, sve oblike umetnosti i sve vrste slatkiša (izuzev žele bombona). Autorka je bloga Svet obojen rečima.

Editors choice