5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Izložba Aleksandra Radovanovića “Dijalog”

Izložba Aleksandra Radovanovića “Dijalog”

Izložba graditelja i osnivača slikarskog pravca Virtuelni realizam, Aleksandra Radovanovića, simbolično je nazvana Dijalog. Predstavlja izvesnu sponu između Španije i Srbije, naših kultura, običaja, umetnosti. Umetnost je najlepši način povezivanja dveju zemalja. Stvaralaštvo Aleksandra Radovanovića – Lesandra uzdiže obične predmete iznad realnosti kojoj pripadaju, dajući im sklad i ravnotežu. Njegovu umetnost možemo uporediti sa umetnošću čuvenog španskog slikara iz XVIII veka, Luisa Melendeza.

Oba umetnika inspiraciju nalaze u svakodnevnim-običnim predmetima, ali je njihova vizija tih predmeta daleko od obične, poetska, daje im jedan potpuno nov život, oblik, izgled… Njihova dela su dinamična, spajaju razum i emocije, realnost i potpunu apstrakciju, jednostavnost i konfuziju, daju jedan potpuno drugačiji, trodimenzionalni osećaj postojanja predmeta. Oba umetnika posebnu pažnju posvećuju svetlosti i senkama.

Predmeti na slikama su oivičeni bakarnim nijansama koje im daju dubinu i snagu ekspresije, senke stvaraju ritmičnost, a igra sa svetlošću doprinosi oživljavanju karaktera svake pojedinačne figure. Ova neverovatna tehnika slikanja zajedno sa talentom koji poseduje umetnik, u stanju je da zaustavi vreme, i prikaze svu živost i lepotu jednog predmeta i njegovu trenutnu ekspresiju, stvarajući novu realnost u kojoj on od sada postoji, a koju smo mi zahvaljujući Virtuelnom realizmu u stanju da percipiramo i doživimo.

Izložba Aleksandra Radovanovića – Lesandra biće otvorena u galeriji Progres, 29. marta, u 19h. Svečanom otvaranju će prisustvovati NJ.E. ambasador Kraljevine Španije u Srbiji – Injigo de Palasio Espanja, koji će se obratiti svim prisutnima, kao i mnoge poznate ličnosti iz kulturnog života Beograda, umetnici, novinari i svi ljubitelji umetnosti.

Editors choice