Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Social Up: Kako izgledaš Facebooku?

Social Up: Kako izgledaš Facebooku?

U današnje vreme gotovo da je nemoguće zamisliti da neko nije čuo za društvenu mežu Facebook, a većina nas ima i pofile na toj mreži.

Naš profil postao je neka vrsta lične karte. Jednim klikom na ime i eto naših života na dlanu! Od toga kad smo rođeni, gde živimo, šta volimo, gde izlazimo i sa kim se družimo, preko muzike koju slušamo i naših misli ili komentara, sve je dostupno i to skoro svakome.

Ova kompanija je svakako svesna svoje popularnosti i napretka, ali u svrhu zadržavanja korisnika i širenja interesovanja među onima koji to još nisu postali, oni konstantno unapređuju svoje funkcije i izgled.

Sve u svrhu lakše komunikacije i lakše razmene informacija. Tako je ova kompanija kupila i Instagram, pa onda i WhatsApp… Čini se da sve što ljudima postane zabavno, Facebook prisvoji.

Međutim šta je sa našim licima? Od skoro Facebook je počeo da stavlja svoj pečat i na izgled naših lica. Primetili ste sigurno da kako izađe neka fotografija, tako vas Facebook sam pita da li želite da tagujete sebe ili svoje prijatelje.

facebook rap asks why don t you look like your profile pic 483addba84 Social Up: Kako izgledaš Facebooku?

Pa kako Facebook može da zna da sam to ja ili moja prijateljica?

Ova kompanija koristi softver koji se zove DeepFace, koji je 97 posto tačan kada je indentifikacija ljudskih lica u pitanju. To je prilično zastrašujuće, jer deluje malo previše ozbiljno za nešto što kao rezultat ima tagovanje fotke.

Ovo funkcioniše tako što ovaj softver uzme uzorak vašeg lica sa profilnih fotografija. Meri se udaljenost između očju, simetrija usana i ostale karakteristike vašeg lica koje se ne menjaju vremenom.

Svaku fotografiju onda ovaj softver skenira i kada prepozna kombinaciju određenih karakteristika on izbaci ponuđeno ime.

Tako da želeli ili ne Facebook zna ko ste i prati vas u stopu!

Lenka Gatić

Editors choice