Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Kako se probuditi iz zimskog sna?

Kako se probuditi iz zimskog sna?

Budim se i gledam gde se nalazim. Soba se okreće oko mene, a pored kreveta vidim lavor. Glava mi puca, osećam kao da nemam dovoljno vazduha, a svaki pogled levo ili desno seče me kao nož. Odjednom shvatam… Tananana! Ljudi, došla nam je nova godina!

Za divno čudo, kada se probudimo prvog januara, najčešće se pitamo gde je nestao onaj osećaj koji smo imali kada je otkucala ponoć. Samo kada bi ta euforija mogla da se zadrži i tokom dosadnih januarskih dana… Nažalost, većina nas nakon dočeka pada u zimski san i januar pretvaramo u najdosadniji i najneproduktivniji mesec u godini.

Studenti su, doduše, prisiljeni da leže nad knjigom, iako bi i oni najradije krali bogu dane kao i svi ostali.

Zapitao sam se šta učiniti. Pred kraj godine mnogi donose različite odluke, a potom se nakon pet dana i ne sećaju šta su to isplanirali, moguće zbog količine hrane koju unosimo tokom prvih dana godine. Upravo zbog toga, najčešće zaboravljena odluka jeste: “Manje ću da jedem”. Kod nas je jednostavno nemoguće ne jesti mnogo – od Nove godine, do svetog Jovana.

Ipak, zašto januar ne bismo učinili zanimljivijim? Pokušajmo da se pokrenemo.

Pre svega, odvojite malo vremena i pročitajte tekstove mojih koleginica u kojima ćete sigurno pronaći nešto korisno što bi moglo da vas probudi iz zimskog sna:

1. Novogodišnje odluke

2. A koji su vaši ciljevi za sledeću godinu

A onda pokušajte da razmislite o jednoj veoma važnoj stvari u životu – prijateljima.

Kakvu god da ste odluku doneli za ovu godinu, lakše ćete je ostvariti uz podršku tih divnih bića. Stavite na papir imena vama dragih ljudi, a potom se prisetite i onih koji su vam uvek bili cool, dragi, sa kojima biste voleli da se družite, ali ste nekako izgubili kontakt. Bilo da su to ljudi iz osnove škole, srednje škole ili sa nekog kursa koji ste pohađali – napravite prvi korak i pozovite ih na kafu. Ne samo što će vam pomoći da se razbudite, već će vam dosadan januar učiniti mnogo produktivnijim. Podelite svoje planove i želje sa dragim ljudima. Izgovorena reč nateraće vas da ozbiljnije shvatite ono što ste zacrtali. Njihova podrška daće vam krila, ili će možda njihovi komentari učiniti da shvatite šta bi trebalo da korigujete u svojim planovima. Možda vam tokom ove godine baš te osobe pomognu da realizujete ono što ste ovih dana postavili kao svoj cilj.

Ne dozvolite da se u ovo vreme sledeće godine ne sećate januara – učinite sve da kasnije kažete da je ovo bio mesec kada ste skovali planove koji su se pozitivno odrazili na celu 2012. godinu.

Ljudi, probudite se iz zimskog sna! Vreme je da živimo, jer 2012. godina može da bude najbolja godina u našim dosadašnjim životima. Verujte mi.


Milan Maglov je marketing menadžer koji ne dozvoljava da mu životom zavlada svakodnevna rutina, te se trudi da sitnicama razbije monotoniju i širi pozitivnu energiju oko sebe. Voli svoje prijatelje, voli da putuje, sve bi da proba, i u duši je još uvek dete. Svakodnevno uredjuje stranicu “Dnevna doza kreativnosti”. Omiljeni citat: “Be the change you wish to see in the world!

Editors choice