Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Gotovo je nemoguće zamisliti savremeni garderober bez makar jednih farmerki. Iako su nastale kao udobno radno odelo, u današnje vreme mogu se videti, kako u poslovnim kancelarijama, tako i u pozorištima. Ipak, u moru različitih modela, odabir dobrih farmerki može da bude prava noćna mora.

Bez obzira na to da li ste u potrazi za trendi modelom farmerki koje ste videli u modnom magazinu, ili tragate za udobnim pantalonama koje možete nositi u svakoj situaciji, pri odabiru nemojte zapostaviti svoju siluetu. Imajte na umu da moda nije ta koja određuje kako će vam nešto stajati. Najvažnije je da farmerke prilagodite obliku svog tela.

photo11 Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Dobre farmerke će raditi za vas: prikrivati nedostatke i istaći atribute. Mnoge od nas se upravo u dobrim farmerkama osećaju najseksepilnije

Duge noge daju prostora za eksperimentisanje, što treba iskoristiti. Osobama sa dugim nogama podjednako dobro će stajati svetlije farmerke, pocepane, farmerke sa nitnama ili dodatnim džepovima, kao i klasični modeli.

Sa druge strane, kraće noge je potrebno vizuelno izdužiti. Zato, izbegavajte duboke farmerke i zvoncare. Takođe, želećete da izbegnete vizuelno presecanje figure. Trudite se da boja farmerki uvek bude približna boji u kojoj su majica, košulja ili džemper koje kombinujete sa farmerkama. Štikle vizuelno izdužuju i stanjuju nogu, ali samo ako se dobro iskoriste. Za pravi efekat pustite da vam nogavice malo pokriju štiklu.

photo 2 Modne lekcije Miljane Nešković: Idealne farmerke za svaku figuru

Nakon što pronađete svoj “zlatni model farmerki”, obratite pažnju na kvalitet teksasa. Farmerke lošeg kvaliteta će se razvući i vrlo brzo prestati da izgledaju kao prvog dana

Jedna od najvećih grešaka koju prave žene pri kupovini farmerki je ugledanje na druge. Ono što dobro stoji nekome, vašu figuru može deformisati. To nikako ne želimo.

Ukoliko su noge deblje, idealno rešenje će biti farmerke ravnog kroja ili one koje se blago šire u zvono. Neka budu tamnije, nikako izbeljene na sredini. Izbegavajte preuske farmerke, tako što ćete pronaći svoju idealnu veličinu. Bez obzira na trend, odeća koja ne prati liniju vašeg tela na pravi način vam ne treba u ormaru.

Osobama sa većom zadnjicom i jakim bokovima odgovaraju farmerke nižeg struka, bez zadnjih džepova. Ako ste nižeg rasta, izaberite jednostavan model farmerki sa ravnim nogavicama, koje mogu biti i proštepane po sredini. Za prikrivanje krupnijih kukova birajte farmerke bez prednjih džepova i ostalih detalja, koji mogu skrenuti pažnju na ovaj deo tela.

I tako dolazimo do onih mršavijih, koji bi trebalo da naglase obline. Farmerke ravnih nogavica i, po mogućstvu, sa što više našivenih džepova, trebalo bi da budu vaš pravi izbor. Ciljno izbeljene farmerke sa prednje strane ili na zadnjici, takođe, vizuelno dodaju obline, što nije loše imati na umu.


Miljana Nešković piše analizu i kritiku autorskih kolekcija domaćih modnih kreatora. U kritici se trudi da ne bude neopravdano oštra, ali nije ni blaga. Pored toga, modom se bavi kao novinar, predavač i menadžer za odnose s javnošću modne kuće DesignedBy. Pomodarsko ponašanje, kao masovna pojava, je nekad vrlo zabavlja, a nekad zamara.

Editors choice