Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Modni italijanski putopis

Modni italijanski putopis

Kada putujem kroz svoje misli i kada me tako put odvede do Italije, počnem da razmišljam o bogatstvu koje ova zemlja poseduje, pre svega kulture koju je ovekovečila kroz svoja umetnčka i arhitektonska dela. Iskrade mi se pokoji uzdah pri svakoj pomisli na odlazak do bilo kog grada, fontane, građevine, skulpture… A onda, šetajući tako putevima svojih misli, dotaknem se i mode i eto me za tren oka u Milanu, prestonici mode.

giambattista valli couture preview spring 2012 02 103615738473 Modni italijanski putopis

Moda kao strast

Zajedno sa svojim omiljenim modnim sajtovima i svojim mislima odlazim na Fashion week, i razgledam kolekcije za sledeće proleće i leto, koje nam predstavljaju najveća svetska imema. Sve je tako perfetto. Uzdahnem još jednom i nekako se zadržim kod revije Đambatiste Valija (Giambattista Valli). Ne znam zašto mi je baš to privuklo pažnju, možda se trenutno osećam tako da sebe najradije vidim u nekom od tih modela. Ali spoj ženstvenog, nežnog i prefinjenog, sa geometrijskom strogoćom i čistim formama, i blago seksi detaljima bio je miks koji intrigira.

Naizgled jednostavni krojevi, čiste površine, kvalitetni materijali, ženska odela sa jedne strane, i nežni, prozirni, paučinasti materijali kroz koje se blago naziru konture tela sa druge. Mnogo detalja u izrazito ženstvenom modelu nasuprot strogom minimalizmu pomalo muških silueta, koji ostavlja utisak jake i samosvesne žene. I pun pogodak i ono u čemu su moje oči uživale jesu detalji u boji zlata i najelegantnije ženske cipele u istoj boji. Sve to kombinovano sa odećom u beloj, sivoj i crnoj boji.

Opet uzdah, idealna kombinacija u ovom i narednom periodu. A onda zazvoni telefon, i ja se za tren oka vratim svom radnom danu i svojim obavezama ovde, ali sa željom da opet odem do Italije, makar na tren, ali ovog puta stvarno.

Iz dnevnika Dragane Đorđević

Dragana, čestitamo na osvojenoj nagradi. Redakcija će te kontaktirati na e-mail.

Editors choice