Evo nekoliko predloga za pilinge koje možete napraviti sami.

Piling za telo od kafe:

Potrebne su vam dve kašike kafe, jedna kašika šećera, dve kašičice maslinovog ulja i dve kapsule vitamina E. Sve pomešate i nanesete kružnim pokretima na telo, ostavite da odstoji par minuta i sperete toplom vodom.

Kafa je poznata po svom dejstvu na celulit, maslinovo ulje hidrira kožu i štiti je od starenja, dok je vitamin E antioksidant koji štiti kožu i čini je mekšom.

Najbolji uradi sam pilinzi za telo2 Najbolji uradi sam pilinzi za telo

Piling od kafe

Piling za telo od šećera i meda:

Potrebne su vam tri kašike smeđeg šećera, jedna kašika maslinovog ulja i jedna kašika limunovog soka. Sve dobro pomešate, nanesete na kožu, ostavite pet minuta. Zatim kružnim pokretima izmasirate telo i isperete toplom vodom.

Med je poznat po svojoj lekovitosti, on je antioksidant, hidrira, obnavlja i regeneriše kožu. Maslinovo ulje takođe hidrira kožu, dok šećer ovde služi kao eksfolijator (on je taj koji uklanja mrtve ćelije sa kože).

Najbolji uradi sam pilinzi za telo1 Najbolji uradi sam pilinzi za telo

Piling od šećera i meda

Piling za telo od palente:

Potrebno vam je 100 g palente, 40 ml bademovog ulja i 30 ml mleka. Sve dobro izmešate i nanesete na telo kružnim pokretima. Zatim sve dobro isperete toplom vodom. Rezultat će biti glatka i mekana koža.

Bademovo ulje je dobro jer sadrži hranljive materije i vitamin E, koji štiti kožu i čini je mekšom, dok je mleko puno vitamina i proteina i ono hrani kožu iznutra.

Posle pilinga koža će biti mekana i spremna za mleko za telo. Piling tela je preporučljivo raditi jednom do dva puta nedeljno.

Najbolji uradi sam pilinzi za telo3 Najbolji uradi sam pilinzi za telo

Piling od palente


Ana Vukosavljević je autor bloga Beauty stuff by Ana, student Pravnog fakulteta. Iako se nada uspešnoj advokatskoj karijeri, njena najveća ljubav je kozmetika.

Editors choice