Stari glamurozni Holivud naučio nas je mnogim lekcijama, koje i dan-danas vode kroz život dame širom sveta. Životne lekcije jake su poput kamena, postojane i retko ko može odoleti čarima holivudski vaspitane, classy dame.

Danas kreće vaša lična holivudska edukacija, a tiče se nege. Kao inspiraciju uzeli smo devojku sa naslovnice “Harper’s Bazaar”-a, davne 1951. godine.

Priznajte da se osećate privilegovano.

A sada, da li možete u glavi da stvorite sliku editorijala koji je tada odradila Karen Radkai? Devojka nosi haljinu poznatog brenda Christian Dior, ima upečatljiv nakit, a šminka je izražena i seksepilna.

Nadamo se da se slika u vašoj glavi podudara sa ovom, jer je ovako to izgledalo:

118 Old Holywood Beauty inspiration: Čarolija pod palicom crvenog karmina

Ostaješ bez reči. Gledaš, a ne veruješ! Tolika količina glamura i stila pretočena u sliku.

Očarana si, a da li znaš da ova čarolija može biti ponovljena na tvom ličnom primeru, samo ako se malo potrudiš.

Za ovu transformaciju potrebna ti je dobra šminka, zato se naoružaj mat karminom u jarkocrvenoj boji, ajlajnerom i rumenilom.

Ajlajnerom izvuci dugu liniju na kapku koja seže skroz do kraja i malo više. Potrudi se da linija bude prava, skoro pa perfektno nanesena.

Zatim uzmi maskaru i lepo oblikuj trepavice. Za kraj, stavi dosta crvenog karmina na usne i narumeni obraze. Sada je vreme da zasijaš kao nikad pre… starim holivudskim šarmom.

Izvor fotografije: pinterest.com

Violeta Stojanović

Editors choice