5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Peta internacionalna arhitektonska radionica “Waterliving”

Peta internacionalna arhitektonska radionica “Waterliving”

U Beogradu se od 9. do 17. maja 2015. održava peta po redu internacionalna arhitektonska radionica pod nazivom “Waterliving”. Učestvovaće 25 studenata italijanskog Univerziteta “Politehnico di Milano” i 10 studenata beogradskih univerziteta. Organizator je Fakultet za umetnost i dizajn Univerziteta “Džon Nezbit” (bivšeg Megatrend univerziteta). Pred studentima je izazov kreiranja inovativnih rešenja, koja bi kroz ujedinjenje arhitektonskih i humanističkih elemenata projektovanja, trebalo da ukažu na nove mogućnosti korišćenja prirodnih potencijala Beograda. Tema ovogodišnje radionice biće rečne marine.

Ovaj vid međunarodne saradnje je prilika da se studenti iz Beograda upoznaju sa inovativnim idejama mladih ljudi koji dolaze iz svetske prestonice dizajna. S druge strane, naši studenti upoznali su italijanske studente sa specifičnostima priobalja i karakterističnim problemima lokalnog karaktera, kako bi kroz rad na projektima mogli što bolje da odgovore na konkretne potrebe Beograđana.

Megatrend univerzitet na Novom Beogradu Peta internacionalna arhitektonska radionica Waterliving

Kao uvod u rad na projektu, profesori sa Fakulteta za umetnost i dizajn, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta za graditeljski manadžment, održaće predavanja na temu života na reci i arhitektonske prakse u zoni priobalja. Predavači iz Urbanističkog zavoda Beograda će upoznati studente sa nekim od do sada realizovanih projekata revitalizacije rečnih obala, dok će svoje iskustvo u konstruisanju sojenica na Adi Međici kroz predavanje predstaviti i čuveni arhitekta starije generacije, prof. Peđa Ristić.

Najbolji termin za praćenje ovog događaja je petak 15. maj od 15 do 17 časova, u Mikser house-u, Karađorđeva 46. Finalna prezentacija je u subotu u 18:30 u Domu omladine.

Editors choice