Vodič za kožu koja ne stari: Sve što treba da znaš kako bi uvek izgledala mladoliko

Nedeljni horoskop : 24. mart- 30. mart

5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Punačke žene žele seksi veš po svojoj meri

Punačke žene žele seksi veš po svojoj meri

Najveći maloprodajni lanac donjeg rublja u Americi, Victoria’s Secret, meta je kampanje za promociju ljubavi i poštovanja prema svom telu. Na ovaj način, do sada je postignuto da slogan „Perfect body“ koji je išao uz sliku mršave manekenke i slao nedvosmislenu poruku da morate biti sićušne, izgladnele i koščate, da biste mogle da pretendujete na savršenstvo, promenjen u „A Body for Every Body“. Peticija zahteva da Victoria’s Secret opravda novi slogan, angažovanjem size plus manekenki, koje će, obučene u seksi veš iz snova, poslati ženama poruku da je u redu da vole svoje telo i da se osećaju seksi, šta god moda diktirala.

plus size underwear1 Punačke žene žele seksi veš po svojoj meri

Peticiju možete potpisati ovde.

Već nekoliko godina pojavljuju se razne inicijative, peticije i kampanje, koje upozoravaju na opasnost od identifikovanja lepote sa mršavošću, ukazuju na pojavu anoreksije i podsećaju žene na slobodu individualnog doživljaja estetike. Ove kampanje se suprotstavljaju veoma moćnom protivniku – industriji mode i kozmetike, koja počiva na ženskoj potrebi za usavršavanjem, čiji imperativ i dalje nije „budi najbolja u svemu što radiš“ nego „budi najlepša i najpoželjnija – lepša i poželjnija od drugih“.

Ako mislite da je smak sveta nerealan i glupav koncept, zamislite šta bi se dogodilo da odjednom sve žene na planeti otkriju da su lepe takve kakve su i da im je svejedno šta će obući, jer svaka odeća samo prikriva njihovu prirodnu lepotu i da im uopšte ne smeta što imaju dlake i da vole svoju kosu takvu kakva je, iako je počela da sedi. E, to je slika apokalipse.

Sa kampanjom protiv neprirodne i po zdravlje opasne mršavosti, isto je kao sa kampanjom protiv pušenja – postepeno napreduje i ima odjeka u ljudskom (ženskom) razumu, ali samo delimično uspeva. Ljudi i dalje vole da puše, a žene nikad neće prestati da drže dijete i pokušavaju da se smanje makar za jedan konfekcijski broj.

Poteba za ulepšavanjem potpuno je legitimna, ukoliko nije imperativ i ne vodi u ekstreme – neprihvatanje sebe, nezadovoljstvo svojim izgledom i neljubav prema svom telu.

Modna industrija je u gubitku, jer ne uzima u obzir većinu ženske populacije – nesavršene, krupne i bucmaste, niske i zdepaste žene, koje takođe vole da nose lepu garderobu i seksi donji veš.

Victoria’s Secret ima platformu na kojoj može da započne građenje bazičnog ženskog samopouzdanja, ogoljavajući nesavršena tela u njihovoj lepoti, istaknutoj ženstvenim donjim vešom.

Potpišite peticiju, jer, zdravlje i lepota su u razumu i ljubavi prema sebi.

Ne propustite:

Umetnost koja će vas navesti da zavolite svoje telo

Aleksina Đorđević

Editors choice