Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Striptiz za pismene: Užasi integriteta

Striptiz za pismene: Užasi integriteta

Prethodne tekstove iz serijala “Striptiz za pismene” možete pročitati ovde.

Mala žena od velike slađa… uvek bilo. Mala, prosečne inteligencije, sklona osećanju krivice, vredna ali ne mnogo talentovana, lepa ali ne preterano upadljiva duplo je bolja od velikog, premudroserivog, umetnosti sklonog užasa od žene, nekonvencionalnog ukusa i ponašanja. Velika ne zna gde joj je mesto. Misli da su sva mesta slobodna i oseća se nepodnošljivo komotno, gde god da se smesti. Mala zna da joj je mesto tamo gde je vi stavite. Ili barem ume da vas navede da tako mislite.

Dakle, bez obzira na to koliko si visoka, treba da se zabrineš ako si mnogo pametna, mnogo kul, mnogo talentovana, mnogo opuštena, mnogo vesela, mnogo voliš život, mnogo voliš seks, mnogo osećaš i mnogo znaš šta hoćeš. Jer mnogo je, brate, sestro! Uvredićeš nekog. Smanji se malo, pobogu! Kako misliš da nađeš momka tako preterana? Dobro, očaraćeš nekog, onako na prvu, normalno. Pomisliće da si divna, magična, harizmatična, puna duha i integriteta. Zaleteće se kao leptir u plamen. A onda će otkriti tvoju strašnu tajnu – da si divna, magična, harizmatična, puna duha i integriteta. Znaš, to je nepodnošljivo. Ne možeš da mu zameriš ako otrči vrišteći nakon što je već spržio svoja jednodnevna leptirska krila ljubavi na plamenu tvoje autentičnosti. Dobro da je čovek uopšte živ!

Ili nauči da živiš sa prefiksom “dominantna”, da srećeš muškarce kojima je potrebna mama, da im pomažeš da odrastu, ili barem pregrme najcrnji deo puberteta (ono kad shvate da je pupčana vrpca odsečena i istrulila), što, naravno, nema puno veze sa uzrastom pubertetlije (sve od 16 pa neograničeno naviše). Jedino je neprijatno što će svaki od njih takođe zbrisati nakon nekoliko godina apsurdnih pokušaja da osvoje svoju slobodu, grčevito se držeći tvoje papuče i mrzeći te svaki put kad ih otreseš (sa papuče) ne bi li ih podržala u pokušaju da prohodaju. Oh, voleće te, onako kako deca vole u osnovnoj školi. Danas te obožavaju, sutra su uvređeni, prekosutra ucenjuju, a za vikend si im boginja erotike i ljubavi. Dok se ne smore načisto i ne obaveste te da se osećaju sputano pored tebe, jer imaš previše integriteta, i da žele oni malo da budu dominantni. Što obično znači da treba da nađu neko malo žensko. Dobro. Tako je to u životu. Odnosi su neravnopravni, ko poraste, on odlazi, ko je uvek bio veliki, taj dočekuje i ispraća.

Uteši se. Jer voleće te prijatelji, deca, životinje, mentalno zaostale osobe, šamani i prirodni elementi. To jest, sva bića otvorenog srca, koja umeju da se ogreju na tvojoj harizmi, koja se obraćaju tvojoj mudrosti i veruju ti, koja dele sa tobom svoje misli i osećanja, računaju i oslanjaju se na tebe, koja uče od tebe.

Velika je verovatnoća da će te ostatak sveta – onaj koji te ne mrzi – poštovati. To su oni koji će ti reći da si jaka i hrabra, i da ti sigurno to možeš. Možeš šta? Da živiš u stalnoj potrazi za srodnom dušom? Muškarcem koji će umeti da te zaštiti, iako si hrabra, da te voli, iako si samouverena, da ti pruži pomoć i podršku, iako sve možeš sama. Koji poznaje slobodu i ne traži od tebe da mu je daš, jer sloboda zahteva najviši stepen odgovornosti, spontanosti i samostalnosti. Kolike su šanse da, krećući se u spot lajtu svoje neprikosnovenosti, sretneš takvog van malog kruga svojih prijatelja, šamana i ostale menažerije?

Hoćeš li se, ipak, malo smanjiti? Toliko je preterano da jedna žena zna sve, hoće sve, ume sve, dopušta sve, upušta se u sve. To nije žena, to je crna rupa u koju se krhki muški kosmos urušava, apsorbovan privlačnom silom roga izobilja. (Osim ako to nije jedina prava definicija žene.)

Ipak, kome treba sve?

Nećeš? Ostaćeš to što jesi, jer to je najsvetija zapovest života na zemlji – budi to što jesi.

Znam, ponekad je to što sam ono što jesam najveći ispit – za moje najbliže.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice